Alaptarea bebelusului este cea mai importanta activitate pe care orice mama trebuie sa o faca pentru a asigura o hranire corespunzatoare si sanatoasa.

Pompele de san sunt adesea folosite pentru a ajuta la extragerea si stocarea laptelui matern, putand fi oferit celui mic oricand va avea nevoie, indiferent daca proaspata mama este acasa sau nu. Atat in offline, cat si imediul online circula multe mituri si conceptii gresite legate de utilizarea acestor dispozitive, cele mai frecvente fiind urmatoarele 3:


Pompele de san pot scadea productia de lapte

 

Folosite corect, aceste aparate pot creste productia de lapte, mai ales daca este extras in mod regulat. In special in primele saptamani, pot stimula glandele mamare sa produca mai mult, insa va fi esential sa se foloseasca un aparat de calitate, respectand toate cerintele si indicatiile producatorului.

 

Pompele de san sunt necesare doar pentru mamele care lucreaza sau intampina dificultati in alaptare


pompa de san mituri

 

Aceste instrumente pot fi folosite de toate mamele, indiferent de situatia lor. Ele sunt utile pentru a extrage si stoca laptele pentru momentele in care nu se poate alapta fizic. Fie ca sunteti la lucru, in vacanta sau veniti seara obosita de la job, aceste aparate pot fi de mare ajutor pentru a hrani bebelusul in cel mai scurt timp.

 

Pompele de san pot inlocui complet alaptarea directa

 

Alaptarea directa ofera mai multe beneficii decat hranirea propriu-zisa. Contactul pielii si legatura emotionala sunt doar cateva avantaje pe care le poate oferi alaptarea naturala. Pompele de san sunt unelte folositoare, insa este recomandat si necesar sa se practice cat mai mult posibil alaptarea directa, mai ales atunci cand timpul permite.


Pompele de san sunt aparate folositoare si un instrument valoros in arsenalul unei mame, insa este important sa se cunoasca si sa se inteleaga modul corect de folosire pentru a minimiza miturile care pot impiedica anumite femei sa le utilizeze eficient. Alegand un aparat performant si citind cu atentie instructiunile de folosire, aceste dispozitive pot fi foarte avantajoase pentru mamicile care doresc sa ofere lapte matern copiilor lor.