Un nou mit apărut între mămici este acela că, dacă copilul nu ar auzi vocea părintelui, acesta ar începe să plângă, ceea ce este complet fals.


Relația dintre părinți și copil este foarte importantă, deoarece stă la baza dezvoltării comunicării și dezvoltării emoționale a copilului.


Nimeni nu își mai aduce aminte de ce plângea când era bebeluș, dar dacă un copil plânge din cauza că nu își mai aude părinții, nu poate considerat ca cel mai optim lucru. Factorii care pot crea stări de disconfort copilului sunt multiple.


Nevoi și disconfort

Am putea rămâne surprinși de faptul că motivul pentru care copilul nostru plânge este destul de simplu: mâncarea poate să nu îi fie pe plac, digestia să îi fie afectată din cauza unui anumit aliment (posibil o intoleranță) sau nevoia de hidratare să fie mai crescută. Mai avem și disconfortul fizic: poate scutecul pe care îl folosiți nu lasă pielea să respire corespunzător sau hăinuțele nu sunt fabricate dintr-un material plăcut.


Noi activități

Dacă cele de mai sus nu reprezintă cauza, poate ceva nou ar putea stârni interesul copilului, cum ar fi o jucărie nouă care scoate diferite sunete. Fie că este electronică sau confecționată din diferite materiale cu designuri diferite, aceasta ar putea fi noua atracție pentru copil.


Comunicarea nonverbală

Sunt mulți factori care pot determina stări de disconfort. Deși copii mici nu pot vorbi, aceștia își dezvoltă un set de gesturi și expresii caracteristice lor, care ne pot ajuta să identificăm cauza disconfortului acestora.