Ghid achizitie masuta/ comoda de infasat

Stii ca nou-nascutii au nevoie de circa 12 schimburi de scutece pe zi? Daca e asa, imagineaza-ti cat de mult vei folosi masuta de infasat si ce ajutor iti poate oferi o masuta bine aleasa.

Vrei sa o alegi pe cea potrivita? Te invitam la o plimbare virtuala in acest articol si prin oferta masute/ comode de infasat din magazinul nostru. La final, vei sti exact de ce ai nevoie. Te vom ajuta sa iei in calcul camera bebelusului, unde vei amplasa masuta si cum o vei folosi eficient.

 husa-masuta-infasat-bebelusi-puccio-bleu

Incepem cu cateva intrebari esentiale

Masuta de infasat este critica? - Nu. Dar, este extrem de practica.

Cat timp o vei putea folosi: 6 - 12 luni pentru bebe mic; inca 3 - 4 ani pentru alte activitati

Ar trebui sa o cumperi inainte de nasterea bebelusului? - Da.

 

Alternative pentru masuta de infasat.

Nu este critic sa ai o masuta de infasat in camera bebelusului. Poti configura propriul loc de schimbare scutec - important e sa gasesti o suprafata plana si stabila, precum si o salteluta confortabila. Asta inseamna ca daca ai cumparat deja la primul copil o comoda, o poti folosi si pentru a improviza o masuta de infasat. Desigur, mai poti sa schimbi scutecele pe pat sau pe podea (bineinteles, nu te astepta ca aceste masuri sa fie la fel de confortabile ca atunci cand ai folosi o masuta de infasat propriu-zisa).

 

husa-masuta-infasat-bebelusi-puccio-roz_e38c5d56-221e-469f-aab5-20aeeebc34ba

De ce sa tii cont cand comanzi masuta de infasat?

Bebelusii cresc repede, se zvarcolesc si sunt gata sa plece spre noi aventuri decat sa stea nemiscati ca sa le schimbi scutecele. Prin urmare, este critic sa te asiguri ca vei avea la indemana tot ce trebuie atunci cand schimbi bebelusul.

Recomandarea actuala este sa nu lasi niciodata bebelusul nesupravegheat pe masuta de infasat. Chiar daca sunt acum modele care vin cu centuri de siguranta pentru bebe, tot nu ar trebui sa lasi bebelusul singur pe masa de infasat, la inaltime.

Sa trecem la subiect - schimbarea scutecelor poate fi un lucru "urat mirositor". Si uneori acel miros persista intr-o camera destul de mult timp. Prin urmare, iti recomandam sa cauti o camera cu o buna ventilatie, aproape de un cos de gunoi, cu putine distrageri pentru bebe si suficient spatiu ca sa ai la indemana tot ce iti trebuie (doar daca intinzi mana sa ajungi la ce ai nevoie).

La ce sa fii atenta:

Unde vei schimba bebelusul?

- in camera bebelusului - masutele de infasat nu sunt perfecte doar pentru schimbarea scutecelor. Sunt de folos si atunci cand il imbraci pe bebe sau cand il pregatesti de baita, cand ii faci masaj etc. Daca masuta de infasat este la etaj, s-ar putea sa tot alergi in sus si in jos toata ziua - vei fi surprinsa sa descoperi cat de repede se umple cosul cu scutece murdare daca nu-l golesti in mod regulat.

- in baie - acesta e un loc bun din punct de vedere al ventilatiei si are avantajul ca e aproape de cada sau dus. Uneori, temperatura poate fi mai scazuta decat in restul casei si va trebui sa-ti reamintesti sa aduci acolo hainute de imbracat.

- oriunde in casa. Daca ai o casa mare, poti cumpara o masuta de infasat cu roti unde sa ai toate elementele esentiale - scutece, creme, hainute de schimb servetele. Vei avea astfel libertatea de a schimba bebelusul oriunde doresti si oriunde este nevoie. De asemenea, daca ai o casa mare sau o casa cu etaj, merita sa iei in considerare achizitionarea a doua masute de infasat - una la parter si una la etaj. Sau, poti cumpara o salteluta de schimbat extra pentru unul din nivele.

 

Stil masuta de infasat bebelusi

Bebe se intoarce de pe o parte pe alta, iar scutecele se umplu des - masa ta de infasat va fi la indemana? Trebuie sa tii mereu o mana pe bebe atunci cand il schimbi. Prin urmare, gandeste-te bine unde vei amplasa masuta de infasat.

 masuta de infasat cu cadita

De ce sa tii cont:

Ajungi cu usurinta la scutece, servetele si lotiuni (cu o singura mana)?

- masutele de infasat cu sertare sunt minunate pentru ca iti permit sa depozitezi cu usurinta totul intr-un sertar superior, la indemana.

- masutele de infasat cu rafturi deschise sunt la fel de practice pentru ca iti permit sa ai la indemana tot ce iti trebuie, fara sa iei o mana de pe bebelus.

 comoda-bebelusi-pongo-alba_280be684-54df-486e-8fd5-f3708da814af

Masuta de infasat are suficient spatiu de depozitare pentru lucruri suplimentare?

- va trebui sa asezi mai multe scutece la indemana de fiecare data. Pentru asta, asigura-te ca spatiul oferit de masuta este suficient.

salteluta de infasat 

Durabilitate masuta de infasat

Masuta de schimb va fi unul din cele mai utilizate obiecte de mobilier pentru bebelus, mai ales daca o sa ai mai mult de un copil. Cu un pic de atentie, poti alege de prima data o masuta foarte durabila, care sa te tina ani buni.

De ce sa tii cont?

Masuta este usor de curatat?

- salteluta sau husa detasabila sau capacul detasabil inseamna ca poti sa speli masa cu usurinta

Mai ai un copil mic in apropiere?

- Asigura-te ca acesta nu poate ajunge usor la cremele si lotiunile pe care le tii aproape pentru a-l schimba pe bebe.

 comoda-pentru-bebe-mirtillo-cu-ursuleti_130593b3-89a5-4f13-b57b-ab8ac5b4556b

Gandeste in perspectiva

- Poti alege o masuta de infasat care se poate transforma dupa ce nu o sa mai ai nevoie de ea pentru schimbarea scutecelor intr-o comoda practica pentru copilul mai mare, un birou sau chiar sevaletul unui artist.

 

Siguranta masuta de infasat

Nu exista standarde foarte clare in ceea ce priveste masutele de infasat, dar recomandarea esentiala este ca intotdeauna sa ai grija de bebelus atunci cand il schimbi, pentru a evita accidentele nedorite.

- masuta de infasat ar trebui sa fie robusta si solida, cu protectii laterale impotriva rasturnarilor

- nu ar trebui sa ai in apropiere obiecte de prindere in care micutul sa-si blocheze un deget sau un piciorus

 salteluta de infasat bebe

Ai plecat la cumparaturi pentru o masuta de infasat frumoasa pentru bebelusul tau?

Hai la noi! Vino sa vezi cate oferte atractive avem pentru masute de infasat bebe. Click AICI pentru oferta de COMODE DE INFASAT.