Somnul este la fel de important pentru organismul copiilor, ca si hrana. Cand ai primul copil, de obicei nimeni nu te pregateste pentru lipsa de somn din timpul noptii. Pentru masura ce bebelusul creste, el incepe sa nu se mai trezeasca noaptea de foame, dar se poate trezi din cauza fricii de intuneric.

Cand ajungi sa dormi din nou o noapte intreaga, cei mici avand alaturi lumina lor de veghe, poti sa te declari victorioasa. Tot caminul tau se bucura de beneficiile ce decurg dintr-o noapte neintrerupta de somn.

 

Lampa de veghe - unul din cele mai practice accesorii pentru copii

Sunt multe detalii care il pot ajuta pe copilul tau sa doarma mai bine, iar lampa de veghe este unul din ele, pentru ca asigura o liniste continua pentru cel mic, pe tot parcursul noptii, creand intervale mai lungi de somn.

Lampile de veghe sunt unul din putinele accesorii cu adevarat necesare pentru noii parinti. Expertii recomanda ca bebelusii sa fie treziti pentru hrana la fiecare doua - trei ore pe parcursul noptii, in primele saptamani de viata. Chiar si dupa aceasta perioada, majoritatea sugarilor si copiilor vor trebui schimbati si consolati in mod regulat, pe tot parcursul noptii.

Aprinderea becului puternic in timpul hranirii este un stimul dramatic pentru cel mic, care poate dauna sanatatii somnului sau, precum si al parintelui. In schimb, o lampa de veghe cu o lumina calda, reglabila sau o jucarie de plus cu lumina difuza, poate fi de un real ajutor.

 lampa de veghe ursulet Nanan

Motive pentru care lampa de veghe este benefica

 

Medicii sugereaza ca lumina de veghe poate stimula dezvoltarea creierului unui bebelus

Asociatia Optometrica Americana recomanda parintilor sa lase o lumina de veghe aprinsa in camera bebelusului pentru a stimula dezvoltarea vizuala, in special de la nastere pana la varsta de patru luni.

 

Lampa de veghe este utila pentru copiii mici care incep sa aiba cosmaruri

Deseori, intre 2 - 4 ani, unii copii dezvolta frica de intuneric, iar o lampa de veghe in camera ii poate ajuta sa se simta in siguranta, sa adoarma mai usor si sa nu se trezeasca noaptea de multe ori.

 

Parintii si copiii pot sa umble mai lejer printr-o camera putin luminata

O sursa de lumina difuza aprinsa in camera poate fi de ajutor pentru copiii care se trezesc sa mearga la baie sau pentru parintele care vine in camera bebelusului ca sa vada de ce plange. In plus fata de dezvoltarea vederii, lampile de veghe nocturne sunt practice pentru a mentine o lumina lina in camera, utila pentru hranirea bebelusului sau pentru schimbarea scutecelor.

 

 

Lumina puternica din timpul noptii si productia de melatonina

Expunerea la o lumina puternica in timpul noptii blocheaza productia hormonului de somn melatonina la 99% dintre adulti si copii. Melatonina este responsabila pentru calitatea somnului nostru si este legata de o serie de functii de sanatate si imunitate. Un studiu din 2011 a constatat ca "in comparatie cu o lumina slaba a unei lampi de veghe, expunerea la lumina puternica a camerei inainte de culcare poate suprima melatonina in mod simtitor". Lumina de veghe in camera bebelusului este absolut necesara in primele sale luni de viata, dar cei mai multi parinti nu folosesc tipul corect de lumina sau apeleaza in mod implicit la becul puternic din camera.

 

Top 3 lampi de veghe pentru bebelusi

  1. Veioza Nanan Tato Alb 5608 

Veioza bebe Puccio Nanan 1242R

Cu un design minimalist si elegant, aceasta veioza emite o lumina placuta pentru copii si bebelusi. Lumina este rece pentru a preveni orice accidente neplacute. Veioza are un suport din lemn masiv, cu un aspect cald, perfect pentru camera celor mici. Infrumuseteaza si aduce o nota vesela universului copilului, fiind lumina de veghe ideala atunci cand mergi sa schimbi bebelusul, sa-l hranesti sau sa-l privesti cum doarme.

 

  1. Lampa de veghe ursulet Nanan Tato 25 cm 1902 

ursulet veioza camera bebelusului

Aceasta nu este o simpla lampa de veghe. E un ursulet de plus tare simpatic, care canta si lumineaza. Copilasii mai mari se vor atasa iremediabil de acest plus, care le va veghea somnul asemenea unui gardian magic din povestile pe care parintii le citesc seara. Ursuletul Puccio este prietenul moale din catifea, pe care si-l doreste orice copil. Inainte de somn, cel mic poate audia o melodie placuta si linistitoare pe care ursuletul o reda frumos.

 

  1. Lustra Puccio Roz Nanan 12580R

lustra-puccio-roz-nanan-pentru-camera-bebelusului

Cu o structura metalica, rezistenta  si o forma atragatoare de pendul, lustra cu ursulet creaza un efect deosebit in camera bebelusului. Tesatura roz din bumbac, designul cu onduleuri, ursuletul vesel si inimioarele dulci din jurul lui fac ca lustra sa devina rapid o piesa de interes central in universul celui mic. Lumina pe care o emite lustra este una calda, placuta, care nu deranjeaza. Este lumina perfecta pentru serile linistite cand ii citesti ceva interesant puiului tau, ii canti si ii spui duios "Noapte buna".

 

Iti recomandam sa investesti intr-o lumina de veghe placuta pentru bebelus, cu o lumina calda si din materiale durabile. Daca este rezistenta, o jucarie de plus cu lampa de veghe poate marca in bine toata copilaria celui mic. Descopera promotiile noastre curente pentru lampi de veghe si veioze pentru bebelusi. Click AICI