Cel mic deja se pregateste sa vina pe lume!



Daca burtica nu ar tot creste, ai putea crede ca in luna a sasea nu se intampla mai nimic. Asta, bineinteles, daca nu stai tot timpul sa cauti ce schimbari se mai produc in cazul tau ori la copil.

Ei bine, luna a sasea, nu este in niciun caz o luna neimportanta, ci este perioada in care bebelusul face pregatirile pentru a putea veni pe lume. In aceasta luna bebelusul isi va schimba pozitia, si se va muta cu capul in jos!

luna a 6-a de sarcina

Cum e sa fii insarcinata in sase luni?


Daca pana acum incercai sa te straduiesti sa iti cauti haine in care sa te simti sexy chiar si cu burtica si inca erai preocupata de felul in care arati, deja aceasta "grija" incepe sa piara usor. Incepand din aceasta luna, devine mai important sa te simti comod, decat sa incerci sa ramai in pas cu moda.

Hainele largi devin cel mai bun prieten al majoritatii femeilor gravide, fiindca ele "stiu" sa te faca sa fii mai relaxata si te ajua sa te poti misca in voie. In aceasta luna, cat si in urmatoarele, "burtica" e de fapt o adevarat minge, iar cei sau cele care o numesc asa, vor doar sa fie draguti.

 

mami insarcinata si hainute de bebe

Vezi si tu ce mare a crescut. Stii mai bine ca toata lumea ca a inceput sa fie destul de greu sa te misti normal. E clar! Numai "burtica" nu ii mai poti spune! Si, cert e, ca va mai creste!

Incepand cu luna aceasta, cresterile in greutate vor fi tot mai vizibile. Este posibil ca, in aceasta perioada, sa iei in greutate chiar si un kilogram pe saptamana. Insa nu te speria! E perfect normal ca acest lucru sa se intample.

In afara de faptul ca burtica va continua sa creasca semnificativ, un alt lucru ce te va urmari in continuare, sunt gleznele umflate. In ultimele luni de sarcina, majoritatea femeilor se confrunta cu aceasta problema. E posibil ca, la un moment dat, sa te intrebi daca ai avut vreodata glezne, fiindca, a trecut atat de mult timp de cand ai picioare umflate si dureroase, incat nici nu iti mai aduci aminte cum era inainte de asta!

Noutati mai putin placute


Fiindca in aceasta perioada, si in cea care urmeaza, cresterea in greutate este foarte rapida, pielea ta e supusa unor traume. De aceea, e foarte posibil ca, incepand cu aceasta luna, sa iti apara vergeturi.

Cele mai predispuse zone la a face vergeturi, sunt in special abdomenul si sanii, deoarece  acestea sunt partile corpului care se maresc cel mai mult in volum in aceasta perioada.

Vergeturile sunt insa cea mai mica "grija", pe care sa ti-o faci, legata de a sasea luna. Fiindca, pe langa ele, exista si alte lucruri, mai putin placute, care vor aparea.

In luna a sasea, ceva destul de neplacut, dar care, e si un semn ca totul este in ordine, sunt contractiile uterine. Corpul tau, incepe deja sa se pregateasca pentru momentul in care vei da nastere, si, chiar daca nu e prea placut, este ceva perfect normal, care te anunta ca lucrurile merg cum trebuie.

Un alt lucru, cu care e posibil sa te intalnesti in lunile urmatoare, il reprezinta micile pierderi de urina. Din cauza faptului ca uterul este tot mai mare si lasa tot mai putin spatiu celorlalte organe, vezica ta s-ar putea sa se simta ceva mai "inghesuita".

Asa ca, ai mare grija atunci cand stranuti, cand cineva face o gluma buna si incepi sa razi, ori atunci cand ai o criza de tuse! Acestea sunt doar cateva dintre momentele in care, presiunea ce apasa pe vezica, se va simti mai mult ca oricand!

Cat a mai crescut cel mic in luna a sasea?



Pe zi ce trece, bebelusul nu sta degeaba in burtica! El creste si se dezvolta in continuare. In luna a sasea, bebelusul are deja intre 25-30cm lungime, si arata cu adevarat ca un pui de om!

Deja multe din organe sunt deja formate, iar o parte din oase exista si ele. Ce este nou, in luna a sasea, in schimb, este despre ochi! Bebelusul este capabil, din aceasta luna sa clipeasca, iar ochii lui se vor forma  aproape complet.

De asemenea, inca o noutate apare la nivelul degetelelor. In luna a sasea, bebelusul "primeste" unghii, dezvoltandu-i-se si amprentele. De asemenea, exista schimbari si in ce priveste sistemul respirator, unde, alveolele pulmonare lucreza de zor pentru a face mai usoara respiratia nou-nascutului, prin secretia unor substante.

Luna a sasea este o luna speciala, fiindca, se considera ca, acesta este primul moment in care fatul poate fi capabil sa supravietuiasca si in afara uterului, bineinteles, cu ajutorul asistentei medicale de specialitate.

 

Cel mic e, de fapt, mai mare decat ai putea crede!

 

Ceea ce este incredibil, este faptul ca, bebelusul e deja dezvoltat pentru a face fata multor obstcole din viata exterioara, si ne putem da seama de asta din obiceiurile pe care cel mic deja le are. Acesta poate deja sa perceapa sunete, sa isi suga degetul, sa inghita sau sa doarma. Multe dintre partile corpului lui sunt dezvoltate complet si sunt gata de noua viata.

Cel mic, a crescut mai mare ca niciodata si poate chiar sa supraviatuiasca in lumea nostra, iar acesta este un semn, ca nu mai e chiar atat de mult pana in momentul nasterii! Din aceasta luna, e posibil ca un nou val de entuziasm sa iti invadeze sufletul. Dorinta de a te "intalni" in sfarsit cu cel mic, va incepe sa creasca tot mai tare!

Ultimele luni de sarcina, vor fi cele in care tu si cel mic veti deveni cei mai buni prieteni. Desi inca nu va puteti vedea, intre voi va incepe sa se creeze o legatura pe care nimeni nu o va mai putea rupe! El iti poate auzi bataile inimii, iar tu poti sa ii simti tot mai mult miscarile si asta va face pe fiecare dintre voi, sa stiti ca, undeva, foarte aproape, cineva e mereu prezent!

Nu lasa insa partile mai putin placute sa iti acapareze starea de bine. Bucura-te de fiecare moment frumos al sarcinii si uita ca exista si lucruri mai putin placute, fiindca vei duce dorul acestei perioade atunci cand cel mic va aparea!

 

  • Te gandesti deja la ce lucrusoare iti trebuie pentru maternitate? Vezi ofertele noastre aici
  • Incepi sa decorezi camera bebelusului? Iti recomandam dormitoarele noastre speciale. Verifica ofertele pentru ca avem mai mereu promotii. Click aici
  • Te emotionezi cand vezi hainute de bebe? E ok, mami! In curand iti vei putea tine puiul in brate. Pana atunci, vezi la noi pe site ce hainute frumoase avem pentru bebei. Click aici