Ce evenimente au loc in luna a opta?


Despre luna a a opta ai putea crede ca e chiar plictisitoare, fiindca multe din evenimentele care se vor desfasura in aceasta luna, existau si in luna precedenta. Cu toate acestea, anumite fenomene ar putea sa se intensifice.

Contractiile devin ceva mai puternice in aceasta luna, iar uneori te-ar putea face sa crezi ca esti pe cale sa nasti. De asemenea, in luna a opta, nu prea mai poti folosi diminutivul "burtica", fiindca abdomenul tau a crescut enorm!

Somnul, ceva de care nu prea vei avea parte

luna a opta de sarcina jurnal
In privinta abdomenului tot mai mare, acesta, nu doar ca te va deranja ziua, cand nu te va mai lasa sa faci mare lucru, ci, s-ar putea sa inceapa sa te deranjeze si noaptea. Fiindca greutatea a crescut atat de mult, o pozitie comoda pentru a dormi va fi tare greu de gasit. Iar asta, s-ar putea sa nu fie unica problema atunci cand vine vorba de lipsa somnului.

Copilul da tot mai mult din maini si din picioare. Iar el sau ea, nu se va interesa daca tu dormi sau nu. Cand e timpul sa faci miscare, atunci faci miscare, nu mai tii cont ca e miezul noptii si mami doarme!

Bebelusul incearca doar sa se pastreze in forma si sa fie cat mai activ atunci cand vine pe lume, insa acest lucru s-ar putea sa iti cam afecteze orele de somn, atat in luna a opta, cat si in ultima luna de sarcina. Poate fenomenul noptilor nedormite a aparut chiar din a saptea luna daca ai fost ceva mai ghinionista!

Somnul, va putea fi afectat si de contractiile de la nivelul uterului. Fiindca acestea nu pot fi controlate, aparitia lor poate avea loc, chiar si la orele la care tu incerci sa te odihnesti, asa ca, exista multe lucruri care nu te vor lasa in pace in timul noptii!
luna a opta de sarcina

Nu iti provoca singura insomnii!


Exista aici, insa, ceva de care trebuie sa tii cont. Atunci cand vrei sa ai totusi un somn bun si odihnitor, nu e cazul sa iti faci si tu griji suplimentare. E suficient ca exista multe pozitii incomode, miscari ale copilului si contractii ale uterului, la toate acestea, nu trebuie sa adaugi si alte motive care sa te faca sa nu mai adormi.

jurnal de sarcina luna a 8a

Fiindca momentul nasterii e tot mai aproape, va putea parea dificil sa nu iti pui tot felul de intrebari. Poate iti e teama de cum se va desfasura nasterea, de cum va fi recuperarea, ori de cum te vei descurca atunci cand vei avea grija de cel mic. Insa, toate aceste griji, te vor "ajuta" sa stai treaza si mai mult.

Ocupa-ti mintea cu lucruri frumoase inainte de a te pune la culcare, fiindca altfel risti sa nu ai parte de nici un moment de somn, iar lipsa odihnei te va afecta si pe tine, dar si pe bebe!

Nevoia de a merge la baie, picioarele umflate si durerile de spate - "prietenii" tai din luna a opta

Nu e prea greu sa iti dai seama ca, atat picioarele umflate cat si durerile mari de spate, au legatura cu abdomenul marit. Tot de aceea, nu e greu sa iti dai seama ca, atata timp cat nu dispare burta, nu dispar nici ele. Ce poti face, insa, pentru a le ameliora, este sa continui totusi sa te pastrezi in forma si sa faci miscare.

Nu incerca sa te transformi peste noapte in atlet. Asta nu ti-ar prinde bine deloc! Insa, o plimbare linistita prin parc e bine venita. De asemenea, ajuta mult si un masaj de relaxare sau unul pentru a detensiona muschii.

In ce priveste nevoia de a merge la toaleta pentru a urina, ei bine, si ea te va urmari pana la finalul sarcinii. Cu toate acestea, acorda importanta hidratarii! Chiar daca un pahar cu apa te duce la baie in nici 10 minute, continua sa consumi lichide de fiecare data cand simti ca e necesar.

Cat creste bebe in a opta luna de sarcina?


In luna a opta, nu doar tu te ingrasi, ci si cel mic creste. Acesta are parte de schimbari majore de greutate si, poate depasi in aceasta luna, chiar si doua kilograme.

De asemenea, in afara de plamani, pentru care inca "se mai lucreaza", celelalte organe ale bebelusului sunt dezvoltate complet si sunt perfect functionale. Cel mic este capabil sa faca fata inca de pe acum vietii extrauterine cu organele pe care le are! Cu toate acestea insa, mai este o luna pana ca totul sa fie perfect!

Parul de pe fata si de pe corp incepe sa ii dispara, iar el devine tot mai interesat de ce se intampla "afara". Acum, sunetele puternice sunt apte sa il sperie si devine atent la orice. Reactiile lui pot fi afectate de ceea ce percepe ca se intampla in jur, iar cea mai mare influenta o au sunetele.

Cel mic poate incepe sa se miste la auzul anumitor sunete, cum sunt vocile celor apropiati, dar poate si sa se sperie atunci cand cineva ii tulbura somnul cu zgomote puternice.

Pe langa toate acestea, cel mic te poate surprinde si cu multe sughituri. Atat in luna a opta cat si in ultima luna, se vor dezvolta complet si plamanii. Iar, pentru toate "testele" care au loc ca aparatul respirator sa poata functiona bine, cel mic s-ar putea sa inceapa sa sughita foarte mult.

Cel mic isi exerseaza in ultimele doua luni de sarcina respiratia, iar faptul ca in mediul din interiorul uterului, cel mic sta in lichidul amniotic, aceste exercitii pe care le tot efectueaza, pot duce la o serie de sughituri ce par a nu se termina.

Sughiturile respective, nu ii fac rau bebelusului, insa, pentru tine, ar putea fi enervant faptul ca, uneori pare ca nu se mai termina. Fiindca vei resimtii miscari constante in burtica!

Acestea sunt cam toate schimbarile ce apar in cazul bebelusului in cea de-a opta luna. Luna a opta este momentul in care se fac "ultimele retusuri". Mai e putin si vine marele moment! Iar nerabdarea de a-ti vedea, in sfarsit, puiul cu siguranta va creste semnificativ in aceasta luna!

 

  • Te gandesti deja la ce lucrusoare iti trebuie pentru maternitate? Vezi ofertele noastre aici
  • Incepi sa decorezi camera bebelusului? Iti recomandam dormitoarele noastre speciale. Verifica ofertele pentru ca avem mai mereu promotii. Click aici
  • Te emotionezi cand vezi hainute de bebe? E ok, mami! In curand iti vei putea tine puiul in brate. Pana atunci, vezi la noi pe site ce hainute frumoase avem pentru bebei. Click aici