Vine bebe!


Luna a noua de sarcina este despre pregatirea detaliilor legate de nastere in sine, dar si de momentul in care cel mic va fi adus acasa, in noul lui camin.

Aceasta luna s-ar putea sa te prinda tare stresata. Din cauza entuziasmului, mai ales daca e vorba de primul copil si e o experienta noua pentru tine, e posibil sa incerci sa pui la punct o gramada de lucruri. Mai mult ca sigur iti doresti ca noua camera a celui mic sa arate impecabil, hainele sa fie toate calcate si impachetate la dunga, iar casa sa straluceasca dintr-un colt in celalalt.

Burtica, in schimb, nu o sa iti dea sansa de a face toate aceste lucruri fara a obosi foarte tare. Asa ca, daca se intampla ca lucrurile sa nu fie ori sa nu arate asa cum ti-ai dori tu, nu lasa asta sa te afecteze. Vei vedea, oricum, ca la momentul la care cel mic va veni pe lume si il vei aduce acasa, oricum se vor schimba multe.

sarcina luna 2

Poate ca nu o sa vrea sa doarma in patut, poate biberoanele nu vor avea o tetina care sa ii placa, ori unele hainute i se vor parea incomode. Vei vedea ca, desi te-ai straduit, vor exista oricum modificari la nivelul casei, cand cel mic va ajunge sa foloseasca anumite lucruri si sa iti spuna pe limba lui, ca nu ii plac atata de mult. Asa ca, nu face din ordonatul casei un stres suplimentar, fiindca exista alte lucruri care iti vor fura odihna!

Apropo de odihna!


In luna a noua, tu si somnul nu veti fi deloc prieteni! De cand burtica e atat de mare, e tot mai incomod sa dormi, iar durerile de spate si contractiile te vor urmari si aceasta luna. Partea buna este ca, nu poate fi mai rau! In aceasta luna cresterea in greutate va stagna. Este foarte posibil ca in aceasta luna sa nu mai castigi niciun kilogram in plus, ba chiar s-ar putea sa pierzi putin in greutate!

Acest lucru va face ca totul sa para ceva mai usor, ori macar iti poate aduce tie un confort faptul ca s-a terminat cu kilogramele in plus!

luna 9 sarcina

Cu toate acestea insa, desi nu vei mai avea parte de castiguri semnificative in greutate, lucrurile tot dificile vor parea. Corpul tau se va simti tot mai obosit, fiindca atat muschii, cat si coloana vertebrala, dar si organele interne, sunt suprasolicitate. De aceea uneori vei simti nevoia sa te odihnesti atunci cand faci miscare prea multa, sau chiar si fara a avea activitate.

Asculta-ti insa corpul si acorda importanta odihnei. Cand ti se face somn, ia o pauza si incearca sa dormi. Profita de orice moment in care bebelusul iti da un ragaz si nu se mai misca atat de mult, chiar daca asta se intampla in toiul zilei. Aceste momente iti vor prinde foarte bine, mai ales pentru ca, e foarte posibil ca noaptea sa ai oricum probleme mari cu somnul.

In luna a noua, vei simti ca nu iti gasesti locul

luna 9 de sarcina
In randurile anterioare, ai primit un sfat tare important - acela de a te odihni cand ocazia se iveste. Iar asta pentru ca, in a noua luna de sarcina, greutatea devine aproape imposibil de suportat.

Vei vedea ca atat durerile de spate cat si cele de picioare devin mai puternice. Orice pozitie te va face sa te simti incomod, chit ca incerci sa stai pe scaun, in picioare, ori intr-un pat moale, inconjurata de perne. Fiindca presiunea pe care o exercita greutatea asupra corpului tau este mare, orice loc sau pozitie va parea incomoda, iar tu vei simti nevoia sa schimbi des pozitia in care stai, pentru ca disconfortul sa nu mai fie atat de deranjant.

Tocmai de aceea, te incurajam inca o daca, sa iei o pauza atunci cand simti ca ai gasit o pozitie mai convenabila, fiindca nu vei stii cand vei avea sansa sa regasesti o astfel de pozitie!

Prin ce stari vei trece in a noua luna de sarcina?


Din punct de vedere emotional, luna a noua e atat de vesela, dar, totusi, atat de trista! Te vei gandi foarte mult la momentul in care vei naste, la cel in care ii vei auzi pentru prima data plansul copilului si il vei tine, cu teama, pentru prima oara in brate!

Asta, te va face tare fericita! Cu toate acestea, insa, te vei gandi si la faptul ca sarcina se va termina, si ca nu vei mai putea sa simti miscarile celui mic, iar momentele in care erai doar tu si burtica, nu vor mai fi! Iar asta, te va putea intrista putin!
 

 

Sarcina va fi ceva ce iti va lipsi, chiar daca ai spus de multe ori ca nu-i vei duce dorul!

 

Desi sarcina este un adevarat cumul de emotii pentru mama si este un moment in care ea trece prin multe lucruri dificile ori poate chiar dureroase, este, totodata, printre cele mai frumoase momente prin care poate trece o femeie. E adevarat ca greturile din timpul sarcinii pot provoca neplaceri, insa exista multe lucruri frumoase care s-au intamplat, si care, au echilibrat balanta.

Stii bine ca, prima data cand i-ai simtit loviturile ai izbucnit in plans! La fel ai facut si cand i-ai auzit prima data bataile inimii! Orice sarcina este unica pentru mama, iar ceea ce simte nu poate fi comparat cu nimic. Si, de aceea, faptul ca, mai e putin si puiul tau nu va mai fi la tine in burtica, unde e protejat de orice, s-ar putea sa ti se para putin trist!

Insa, nu distruge frumusetea acestui moment gandindu-te ca nu vei mai avea parte de el in cateva saptamani, ci traieste cu toata intensitatea perioada care mai e de trecut! Chiar daca uneori ti se va mai face dor de momentele in care ai fost insarcinata, doar la vederea bebelusului iti vei da seama ca, totul e mai frumos atunci cand il poti strange la piept!

 

  • Te gandesti deja la ce lucrusoare iti trebuie pentru maternitate? Vezi ofertele noastre aici
  • Incepi sa decorezi camera bebelusului? Iti recomandam dormitoarele noastre speciale. Verifica ofertele pentru ca avem mai mereu promotii. Click aici
  • Te emotionezi cand vezi hainute de bebe? E ok, mami! In curand iti vei putea tine puiul in brate. Pana atunci, vezi la noi pe site ce hainute frumoase avem pentru bebei. Click aici