Ce trebuie sa ai in geanta ca proaspata mamica?

 

Odata cu venirea copilului pe lume, geanta unei mamici devine din ce in ce mai mare ori de cate ori aceasta trebuie sa iasa afara, sa se deplaseze la medic, la cumparaturi sau atunci cand se plimba in compania bebelusului.

Pe langa faptul ca in aceasta perioada se creeaza o conexiune intre cel mic si cea care i-a dat viata, bebelusul are o serie de nevoi speciale care-l fac sa fie dependent de mama acestuia (de exemplu, atunci cand trebuie sa fie alaptat).

 

la plimbare cu bebe

Si este perfect normal ca mama sa-si desfasoare activitatile obisnuite in preajma acestuia, o geanta cuprinzatoare cu fel si fel de lucruri adecvate amandurora fiind cu adevarat necesara.

Astfel, orice mama grijulie are grija ca din geanta sa sa nu lipseasca strictul esential pentru ea si pentru bebe, uneori chiar si putin peste, fie ca vorbim de o iesire de cateva minute sau de o iesire care s-ar putea prelungi pe parcursul unor ore in sir.

Daca ai devenit mamica pentru prima data sau daca urmeaza sa devii parinte suntem ferm convinsi ca te va interesa sa descoperi care este necesarul de baza pentru momentele in care va trebui sa iesi din casa cu cel mic.

 

Cand este indicat sa iesi cu bebelusul afara?

Chiar daca din punct de vedere religios se considera ca nu e bine sa scoti copilul afara inainte de botez sau sa-l supui unui contact cu diferite persoane, medicii incurajeaza cu precadere ca cel mic sa fie scos afara, treptat, astfel incat sa se poata obisnui cu mediul ambiant si totodata sa-si creeze imunitate. Prima iesire este recomandata a fi realizata dupa aproximativ 10-15 zile de la nastere, acest lucru transformandu-se intr-un tabiet pentru noul nascut.

Insa, pot aparea si acele situatii in care, sanatatea bebelusului este pe primul loc si este necesar sa te deplasez cu el la medic. Orice mama uita de toate regulile transmise din batrani sau de cele spirituale, in special cand medicul nu poate veni acasa, in timp util, deplasarea la medic fiind deseori solutia care-i poate salva viata. Sau de altfel, pot fi situatii in care trebuie sa te deplasezi cu scopul de a rezolva o serie de chestiuni urgente.

Asadar, recomandarea noastra este sa tii cont cu precadere de sfaturile medicului care-ti poate indica cand este cel mai bine sa-ti scoti copilul afara, dar nu te sfii sa iesi cu cel mic in situatiile de urgenta, pregatindu-ti copilul corespunzator, in functie de vreme.

 

Ce nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta atunci cand mergi cu bebelusul la plimbare sau la medic?

 genti maternitate proaspete mamici

Dincolo de lucrurile personale pe care le va contine geanta ta, primordiale la acest punct vor fi si lucrurile adresate pentru igiena si siguranta bebelusului.

Nu putem vorbi de un necesar fara a aminti nevoia unei genti multifunctionale care sa-ti permita inainte de toate sa depozitezi toate lucrurile aferente, intr-un numar cat mai mare si cat mai organizat.

Obisnuita geanta pe care obisnuiai sa o porti in mod traditional, inainte de a deveni mamica, ar putea fi mult prea compacta, astfel ca o poti inlocui cu un model simpatic si cochet precum sunt gentile de maternitate de la Camera Bebelusului, pe care le vei purta mult timp de acum incolo. Sunt practice si extrem de spatioase, iar designul lor cochet le transforma in accesoriul perfect pentru o mamica moderna.

Astfel, nu doar ca aceste genti de maternitate sunt o investitie de viitor, dar totodata vor fi si prima optiune de care sa te folosesti cu incredere atunci cand te plimbi cu copilul sau te deplasezi la medic, dar si odata cu inaintarea acestuia in varsta.

 geanta bebelus medic

Trecand de acest aspect, putem vorbi si de necesarul pe care aceasta trebuie sa-l contina sau motivul pentru care te afli astazi aici.

 

Fara a mai pastra suspansul, iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca din geanta ta:

 

  • Cateva hainute de schimb (body, caciula sau palarie etc.), pentru momentele in care bebelusul se murdareste din greseala, eventual o hainuta groasa pentru zilele capricioase. Pentru hainute bebelusi click AICI

 

  • O paturica pentru a o inlocui pe cea existenta sau pentru a o utiliza in cazul unor schimbari climatice bruste, chiar si un prosopel, respectiv o babetica pentru hranire (la nevoie); Pentru paturici click AICI

 

  • 2-3 scutece in functie de durata estimativa a deplasarii;

 

  • Produse pentru igiena: servetele uscate si umede, crema de scutec, pudra de talc, spray impotriva insectelor si/sau pentru atenuarea intepaturilor, eventual o solutie fara clatire pentru curatarea si dezinfectarea mainilor;

 

  • Suzeta si biberonul, fiind ideala amplasarea biberonului intr-o gentuta termica care sa pastreze laptele cald o perioada de timp cat mai indelungata, eventual borcanele de mancare si lingurita pentru bebelusi sau mici caserole cu preparate corespunzatoare bebelusului, atunci cand acesta are o varsta mai inaintata;

jucarii dentitie geanta maternitate

  • Jucaria preferata a copilului de care este de nelipsit sau poate o jucarie termica care-l poate ajuta atunci cand se confrunta cu un disconfort (de exemplu, o jucarie termica ce amelioreaza durerile de burtica atunci cand apar colicii). Pentru jucarii bebelusi click AICI

Bineinteles, pe langa toate aceste lucruri, poti suplimenta necesarul din geanta cu orice alte lucruri le consideri relevante si de un real ajutor, pentru tine sau micutul tau, atunci cand te deplasezi alaturi de cel mic.

Iar daca-ti doresti sa-ti pregatesti geanta cu intreg necesarul ei si articole de cea mai buna calitate, durabile, utile si/sau placute cu pielea si nevoile delicate ale bebelusului, iti reamintim ca la Camera Bebelusului vei regasi genti de maternitate, articole vestimentare din bumbac si bumbac organic, paturi simpatice si jucause pentru acasa sau in plimbare, seturi de uz zilnic etc.