Pentru anul in curs, designerii de interior ne fac o serie de recomandari in ceea ce priveste amenajarea camerei bebelusului. Tendintele in 2021 sunt extrem de variate, fiind caracterizate in principal prin designuri unice, capabile sa reflecte in totalitate personalitatea parintilor sau viitorilor parinti. 

Amenajarea camerei bebelusului reprezinta o etapa importanta din viata fiecarei familii, care nu trebuie privita cu prea multa lejeritate, avand in vedere importanta pe care atmosfera creata in aceasta camera o poate avea asupra starii de spirit a parintilor si a copiilor, dar si asupra dezvoltarii micutului pentru urmatorii ani. Modalitatea in care camera bebelusului este amenajata reflecta personalitatea parintilor, dar si tendintele in domeniu. Pentru 2021, amenajarile pline de personalitate, luminoase, pline de viata sunt cele mai apreciate, dar este importanta si atmosfera creata in interiorul acestei incaperi - fericire, stare de confort si relaxare, avand in vedere ca in acest spatiu se vor pune bazele relatiei dintre parinti si copii.

 

In 2021, designerii ne recomanda tonuri neutre, luminoase si accente statement

 

Camera bebelusului reprezenta acel spatiu in care parintii isi vor petrece o mare parte din timp, pentru a fi alaturi de cel mic. De aceea este atat de important ca aceasta camera sa fie amenajata tinand cont de tendintele din domeniu, personalitate, preferinte individuale, dar si aspecte care tin de psihologia copilului si dezvoltare. 

Pentru 2021, recomandarile specialistilor vizeaza atat spatiile restranse, cat si cele largi. Paleta cromatica este deosebit de variata si poate merge de la tonuri neutre, pana la accente de culoare in ceea ce priveste accesoriile sau zonele statement.

 

Trei noi colectii lansate in Camera Bebelusului in 2021

 

Camera Bebelusului lanseaza in 2021 trei noi colectii de mobilier, cu linii simple si elegante, ideale pentru a crea senzatia de caldura si apropiere in camera celui mic. Colectia Dado este una diafana, cu decoratiuni jucause sub forma de ursuleti si ratuste. Patutul, elementul central alor oricarei camere pentru bebelusi, este confectionat din lemn solid de fag de calitate superioara, si este decorat cu ursuleti si stelute. Acest patut poate fi folosit atat pentru grupa de varsta de 0 - 6 luni, cat si pentru 6 luni – 5 ani, avand posibilitatea de a regla nivelul de inaltime al somierei.

 

Lemnul de fag ales pentru confectionarea acestui patut ofera siguranta celui mic, fiind un  material natural si facand parte din categoria esentelor de lemn tare. In 2021, preferintele designerilor in ceea ce priveste amenajarea camerei bebelusului se indreapta catre piesele de mobilier de forma ovala, care ies din tipar si ofera un design unic, ne-conventional, dar extrem de practic si atractiv din punct de vedere vizual.

 Patutul reprezinta punctul de atractie din camera oricarui copil, de aceea este important sa ne acordam timp suficient pentru a alege unul care sa ne incante din toate punctele de vedere - al materialelor folosite, al culorii, decoratiunilor, functionalitatii, dar si al versatilitatii acestuia. In anul 2021, sunt preferate piesele de mobilier de culoare deschisa sau neutre, aproape de natura, capabile sa reflecte lumina, dar si sa creeze o atmosfera de relaxare si sa imprime o stare de bine, atat adultilor cat si copiilor.

 

In 2021, piesele de mobilier imbina multifunctionalitatea cu estetica

 

Indiferent ca alegem o amenajare mai minimalista, sau pachete de mobilier din sase sau mai multe piese, aspectul de baza este reprezentat de functionalitate. Piesele de mobilier din colectia Dado ofera, pe langa un aspect estetic deosebit, o functionalitate sporita și garanteaza folosirea unor materiale deosebit de rezistente.

 In colectia Dado sunt disponibile pachete de mobilier formate din trei, patru sau cinci piese, dar si seturi de lenjerii si protectii de pat, si chiar piese individuale si baldachine. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti alege sa combini piese de mobilier si accesorii, astfel incat sa obtii o amenajare autentica, multifunctionala si care exploateaza la maxim incaperea.

 

Pentru acei parinti care isi doresc o amenajare care iese din tipar, specialistii recomanda folosirea unor piese de mobilier in culori neutre, dar și a unor accesorii sau decoratiuni care sa ofere un plus de personalitate. Astfel, peretii statement pot pune in valoare o amenajare pentru bebelusi sau copii, si pot evidentia designul unic al pieselor de mobilier.

 

Accente feminine in camera bebelusului

 

In 2021, accentele feminine, dragalase pot fi obtinute si cu ajutorul unor piese de mobilier clasice, decorate cu fundite in culori neutre si inimioare gingase. O astfel de colectie este colectia Lilli, o colectie diafana care se muleaza perfect cerintelor de amenajare a unei camere pentru fetite in 2021. in colectia Lilli sunt disponibile piese de mobilier in nuante de alb si de crem, realizate din lemn, Pal si MDF de cea mai buna calitate.

 

Liniile pieselor de mobilier din colectia Lilli sunt fluide, simple, dar elegante in acelasi timp, capabile sa creeze un decor de basm pentru micile printese. Designul clasic al camerei bebelusilor revine in tendinte in anul 2021, nefiind de aceasta data incorsetat in ceea ce priveste decoratiunile care pot fi folosite. Astfel, in 2021, specialistii ne recomanda sa combinam elementele noi (mobilierul din colectia Lilli) cu cele vechi (cateva articole sau decoratiuni vintage sau cu valoare sentimentala), pentru a obtine o amenajare extrem de rafinata, plina de personalitate si deosebit de atractiva din punct de vedere vizual.

 

Pentru cei care isi doresc insa sa combine stilul clasic cu cel modern, colectia Lilli se preteaza extrem de bine, intrucat poate fi combinata cu accesorii si decoratiuni moderne, astfel incat rezultatul sa fie unul surprinzator. Culorile neutre alb si bej pot fi combinate cu piese in culori tari, care subliniaza amenajarea in ansamblu si care elimina acel sentiment de monotonie, care poate fi intalnit in multe amenajari ale camerei copiilor si bebelusilor.

 

Colectia Stella Magic, o colectie cu adevarat magica in amenajarile camerei bebelusilor

 

In 2021, sunt preferate camerele luminoase si pline de viata, in care efectul este obtinut prin combinarea pieselor de mobilier, a decoratiunilor, tesaturilor, culorilor si texturilor folosite. 

Colectia Stella Magic este, asa dupa cum spune si denumirea, o colectie magica. Piesele de mobilier sunt prevazute cu leduri incorporate si au moduri de iluminare care pot fi setate cu ajutorul unei telecomenzi. Pentru acei parinti care doresc sa aduca tehnologia in camera bebelusului, crearea unui joc de lumini reprezinta ingredientul cheie care il poate transporta pe cel mic intr-o lume de basm. Culorile si jocul de lumini din colectia Stela Magic sunt cele care il vor purta pe cel mic in lumea minunata a viselor, asigurandu-i un somn pufos si magic, in confortul propriului patut din Camera Bebelusului.