Ai botez in vara 2021? Iata ce trebuie sa stiti   

Camera Bebelusului este alaturi de dumneavoastra, de multi ani, la cele mai semnificative momente din viata copilului. Continuand sa va fim aproape, ne-am gandit ca ar fi cazul sa venim in ajutor cu un ghid practic si util pentru organizarea botezului in conditii de pandemie.

  Specificam faptul ca in acest articol vom dezvolta idei unice chiar si pentru cei mai priceputi organizatori, avand in vedere situatia actuala, care ne limiteaza in dezvoltarea programului traditional de evenimente.

   Asadar, cum se va desfasura botezul in pandemia anului 2021? Care sunt regulile principale, tenditele? Ce ne spune legea?

Cum ne pastram calmul si ne pregatim cu drag de cele mai mici si mari detalii de la increstinarea micutului? Cum ne sincronizam pentru crearea unor momente armonioase si minunate din toate punctele de vedere?

  La toate aceste intrebari vom raspunde mai jos.

 

Pasi esentiali pentru fiecare etapa din ziua botezului

 

Precum traditiile sunt atat de diversificate, in fiecare zona a Romaniei (mai cu seama in intreaga Europa), vom mentiona pasii generalizati, valabili prin toate judetele:

 

Nasii si mosii

Parintii micutului viziteaza nasii si mosii cu scopul de a-i ruga sa fie prezenti la botez. Majoritatea fac acest pas cu gustari, cadouri sau colaci, tort. Daca nasii si mosii au copii, la randul lor, atunci nu uitam sa le oferim si lor atentie (daruri in functie de varsta acestora).

Acceptand propunerea, nasii si mosii vor avea grija urmatoarelor responsabilitati :

 

Nasii aduc lumanarile.

 

Conform traditiei, acestea ar trebui sa aiba culori fine, decor cu flori, fiecare detaliu incorporand semnificatia de lumina si bunatate. In magazinul nostru regasiti o gama larga atat pentru baietei cat si pentru fetite. Cele mai inedite modele, pline de rafinament le gasiti aici

 

 

Pentru lumanari botez baieti - click AICI

Pentru lumanari botez fetite - click AICI

 

 

 

Tot nasii au grija trusoului si tinutei pentru bebelus.

 

Trosoul trebuie sa contina urmatoarele elemente: panza, sticluta cu mir, prosop, fasa, cutie/cufar.

La fel exista si trusouri complete, asortate si personalizate, astfel incat sa nu duci grija fiecarui element in parte.

Rasfoind Camera Bebelusului veti descoperi trusouri pentru baieti si fetite, cu intreaga tinuta (costum/rochita, accesorii, pantofi, palton, lumanari, prosoape diverse dimensiuni, sticluta cu mir etc).

La achizitionarea acestora, trebuie sa tineti cont si de taierea motului, respectiv: foarfece, cutia de pastrare a acestei amintiri.

Foarfece de siguranta pentru copii : comanda AICI

Cutie/ caseta

Dupa cum puteti observa avem casete unice, atent lucrate, argintate, de diverse forme, inclusiv trenulet, astfel veti putea pastra chiar si primul dintisor cazut.

 

In unele judete ale Romaniei, exista

traditia a unor doua tinute, adica mosii imbraca copilul pana la biserica, iar nasii il imbraca dupa increstinare, atunci cand este scos din apa sfintita.

Indiferent de situatie, modelele noastre se vor asorta, la baza acestora fiind nuanțe pastelate si fine.

 

Nasii si mosii vor discuta toate aspectele impreuna, se vor ajuta reciproc, astfel incat sa nu fie omis vreun lucru important, mai cu seama ca tot ei vor veni in vizita, a doua zi pentru baita.

La baia bebelusului vor fi necesare urmatoarele achizitii (unele dintre ele pot fi cumparate de parinti) : cadita, sapun, sampon, ulei pentru masaj, hainute din bumbac moale si alb, prosop, suport cadita, tifon etc.

Parintii

Responsabilitatea parintilor este petrecerea, ospitalitatea, design-ul interior, restaurantul (dupa caz).

Inca de pe vremuri exista traditia ospatului, doar ca aceasta a evoluat mult si a prins diverse forme, in functie de localitate/tara, chiar si familie.

La ora actuala, toti apeleaza la serviciile localurilor, nu mai opteaza pentru varianta cu ospat in curtea casei (desi nu pare a fi o idee demodata, daca este organizata corespunzator, vom dezvolta asta mai jos la tendite).

Astfel parintii vor stabili meniul, decorul, muzica (dj, boxe, vocalisti etc) , servicii foto video, ursitoare, dansatori, cantareti etc.

 

Organizare, tendinte și legea privind coronavirus (Covid) 2021

 

Ca sa va bucurati de orice in viata asta, este necesar sa elimati stresul !

Cunoastem presiunea timpului, insa preferabil ar fi sa va concetrati pe notiunea acestuia si sa stabiliti o lista a prioritatilor.

Lista prioritatilor a salvat multe persoane din impas, fiindca aceasta va ajuta sa rezolvati mai intai cele mai importante sarcini, apoi restul minuscule, cand se gaseste timp liber.

Deci, dragi parinti, acceptati ajutorul si renuntati la ideea de "le fac eu pe toate, ca sa iasa perfect", perfectiunea nu exista pentru ca noi oamenii suntem fiinte subiective.

Asadar, impartiti responsabilitatile cu familia, care se este dispusa sa va ajute, iar voi va ocupati de facturile care va revin, plus timp si atentie celui mic.

Dupa cum stiti, un plus de dufucultate ne-au adus noile interdictii pentru protectia impotriva virusului Covid19, insa in prezent desfasurarea evenimentelor este permisa, conform legislației in vigoare, doar cu anumite conditii.

Conditiile variaza in functie de localitate, masurile fiind luate in functie de numarul de cazuri confirmate, numarul de oameni decedati (pe zi/ saptamana/ luna).

Dar cert este faptul ca un botez se organizeaza cu un numar de persoane limitat la interior si la exterior.

Dat fiind faptul ca la exterior este permis un numar mai mare, aceasta poate fi o solutie pentru a-și avea pe toți cei dragi alaturi, din partea ambilor soti

De aceea ideea botezulului la curte devine o tendinta, in plus poate fi un lux daca decorul, vremea de afara vor fi in armonie cu look-ul bebelusului, cu starea de fericire si bunăvoie.

Daca locuiti intr-o casa mare si frumoasa, cu o gradina spatioasa, verde, chiar si cu piscina, atunci de ce sa va complicati cu rezervari in alte spatii?

Aduceti bucatarii si ospatarii la dumneavoastra, bucurati-va de platouri colorate, soare si apus colorat, iarba verde, decor floral, instalatii electrice de iluminat, lumanari aristocratice pe mijlocul mesei ...sunt atatea idei de dezvoltat.

Incepand cu 15 mai, restrictia privind izolarea in casa dupa orele 22, nu va mai fi valabila, astfel nu va fi o problema deplasarea oaspetilor dintr-un punct in altul. Pare ca situatia merge spre bine si acesta este un motiv in plus sa ne bucuram de vacanta, sa ne distram.

 

   Speram din tot sufletul ca v-am putut ajuta cu acest articol, ne dorim sa fiti sanatosi, atat dumneavoastra, cat si copilasii, sa va bucurati de acest inceput incomparabil de minunat pentru familie.

   Sa va traiasca micutul crestin si va asteptam sa ne impartasiti povestea evenimentului, in comentarii/mesaje, astfel veti inspira multi parinti, nasi, mosi, bunici.

 

Iubim daruind ! 💕