Stiati ca aerul dintr-o camera proaspat amenajata poate contine peste 300 de substante toxice?

Urmariti infograficul de mai jos, pentru a vedea ce alte pericole se ascund in camera bebelusului vostru:

 

Stiati ca aerul dintr-o camera proaspat amenajata poate contine peste 300 de substante chimice toxice? Parintii iau zilnic diferite masuri pentru a-si proteja micutul, dar cum ramane cu factorii de risc pe care nu ii vedem? Va intrebati ce pericole ascunse exista in camera bebelusului vostru? In imaginile de mai sus am identificat problemele existente pe care multi dintre noi nu le vedem, si am venit cu solutii simple pentru combaterea lor.


1. PATUTUL
Formaldehida este o substanta cancerigena care se regaseste in compozitia lemnului din care se fabrica diferite obiecte de mobilier.
SOLUTIA: Alegeti patuturi si piese de mobilier din lemn dur, finisate cu vopsele pe baza de apa, si care intalnesc standardele de siguranta.


2. SALTEAUA
72% dintre salteltele si pernele pentru copii sunt confectionate folosind materiale toxice antibacteriene, antiinflamatoare etc.
SOLUTIA: Alegeti saltele si perne din materiale naturale, non-toxice.


3. VOPSEAUA
Vopseaua obisnuita poate elimina elemente toxice in aer timp de 3 ani de la finisarea initiala.
SOLUTIA: Alegeti vopsele non-toxice, fara solventi.


4. MASA DE INFASAT
70% dintre produsele pe baza de spuma pentru copii contin materiale inflamabile si toxice.
SOLUTIA: Alegeti produse lavabile din bumbac sau lana naturala.


5. PRODUSE DE INGRIJIRE
In 2009, Campania pentru Produse Cosmetice Sigure a gasit in 67% dintre produsele testate 1,4-dioxan, o substanta asociata cu cancerul. 82% dintre produsele testate aveau in compozitie formaldehida.
SOLUTIA: Cautati produse organice, care contin substante naturale, sau incercati sa va faceti propriile produse cosmetice acasa!


6. JUCARII
PVC-ul folosit in multe din produsele pentru copii poate sa contina aditivi toxici, precum: ftalat, cadium sau chiar plumb.
SOLUTIA: Alegeti produse fara PVC pentru copilul vostru, sau informati-va atent inainte de a achizitiona o jucarie noua.


Este atat de simplu sa creati un camin mai sanatos pentur cei dragi voua. Sfatul nostru este sa incepeti cu cateva lucruri mici, simple, iar cand acestea devin un obicei, mai adaugati cateva in plus, si tot asa. Nici un parinte nu le poate cunoaste sau face pe toate, insa informandu-ne, putem avea mai multa grija de noi si de micutii de langa noi. La Camera Bebelusului, vom fi intotdeauna pregatiti sa va oferim serviciile si informatiile de care aveti nevoie pentru a-i asigura un mediu sigur copilului vostru. Vizitati-ne in magazin, sau pe www.camerabebelusului.ro, si lasati-ne sa ne asiguram ca micutul vostru primeste calitatea pe care o merita.

Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul Camera Bebelusului, puteti da Like paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!