In prima etapa a vietii, bebelusul este extrem de atasat de fiinta materna. Acest lucru este perfect explicabil avand in vedere legatura indestructibila dintre cele doua fiinte, care nu de mult erau o singura persoana.

Cu toate acestea, vine momentul in care micutul trebuie invatat sa de dezlipeasca de mamica si sa adoarma singur. Potrivit specialistilor, frica de separare este la apogeu in jurul varstei de 18 luni. Asadar, daca bebelusul se afla la aceasta varsta si inca este extrem de atasat, puteti amana momentul.Cand considerati totusi ca e cazul sa punteti in practica acest plan, ar trebui sa tineti cont de urmatoarele:

Dormitorul copilasului trebuie sa fie extrem de atragator pentru ca acesta sa isi doreasca sa ramana acolo. Culorile trebuie alese cu grija, asternuturile trebuie sa fie moi si pufoase, patul suficient de confortabil cat sa doarma fara griji iar  lampile de veghe.

annebebe camera bebelusului cum adormi bebelusul sfaturi adormit bebelusul bebe doarme somnul bebelusului

In cazul in care copilul este la varsta la care poate intelege, vorbeste cu el despre schimbarea ce urmeaza a fi facuta. Este foarte important sa stie ca ii vei fi aproape chiar daca sunteti in camere separate.

Muzica poate fi si ea un prieten de nadejde. Un fundal cunoscut, cum ar fi un cantec de leagan, il va linisti pe micut si ii va da senazatia de familiaritate.

Ofera-i un prieten cu care sa doarma! Cu totii am avut o jucarie de plus care ne-a facut viata mai frumoasa cat am fost mici, asa ca, nu ezita sa ii cumperi copilului tau un animalut laga care sa se ghemuiasca. 

Fii consecventa in ce priveste schimbarea si daca cel mic nu raspunde pozitiv, incearca sa o produci treptat. De pilda, stai cu el pana adoarme, iar daca plange in timpul noptii, imbratiseaza-l si spune-i ca vei fi acolo daca are nevoie.

bebe doarme somn bebe program somn bebelusi accesorii pat bebe camera bebelusului annebebe Artconfex

  Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul Camera Bebelusului, puteti da Like paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!