Deși marea majoritate a părinților nu doresc să investească foarte multi bani în camera bebelușului, amenajarea și decorarea acesteia este foarte importantă atât pentru siguranța sănătății copilului (prin piese de mobilier colorate cu vopsele non-toxice, pe bază de apă), cât și pentru starea de bine a copilului, dată de elementele de siguranță ale mobilierului specific, și pentru dezvoltarea personalității lui și satisfacerea nevoii lui firești de spațiu intim, personal, nevoie care va apărea odată cu înaintarea copilului în vârstă. 

Ideal pentru o cameră a bebelușului perfectă este mobilarea cu piese inteligente, care cresc odată cu micuțul bebeluș. Aceste piese pot fi pătuțuri potrivite pentru mai multe vârste, comode și dulăpioare cu multi-funcție, și alte piese de mobilier care pot fi utile din primele zile și până în adolescenta copilului. Oferirea solutiilor practice pentru fiecare vârstă este un atuu important pentru fiecare producător de mobilă și accesorii pentru copii. Acestea au la bază completarea decorului cu mobilă și piese de mobilier necesare pe măsură ce micutul crește, păstrând deasemenea corpurile de mobilier cumpărate anterior.

Pentru aceia dintre părinti care își doresc pentru bebelușii lor un leagăn înainte de trecerea la pătuț, există o gamă largă de produse, adaptabile fiecărui stil de design interior și al fiecărei idei a părinților. Decorațiunile prezente în camera celui mic sunt și ele destul de importante. Acestea pot fi lămpi cu ursuleți, sau alte accesorii drăguțe, în culori și texturi vesele, ce stimulează simțurile și îl îndeamnă pe bebeluș la interacțiunea cu acestea, pregătindu-l astfel pentru următoarea perioadă: cea de copil vesel, activ și curios.

 

Cum decoram camera bebelusului?