Venirea pe lume a unui bebelus este un motiv de bucurie pentru toata familia, iar atunci cand el vine acasa, faci tot ce iti sta in putinta pentru a-i asigura tot confortul, pentru ca adaptarea sa ii fie cat mai usoara. Dar cand sezonul rece este aproape, iei extra masuri sa fii sigura ca lui bebe ii este cald si este in siguranta. Trebuie sa ai grija la cateva aspecte, de aceea iti oferim cateva sfaturi despre amenajarea camerei bebelusului pe timp de iarna sau care este temperatura ideala.


De ce temperatura camerei este importanta?

Atunci cand temperatura camerei este prea mare sau prea mica, somnul nu este deloc odihnitor. Gasirea temperaturii ideale este importanta pentru sanatatea si siguranta bebelusului tau.

Specialistii spun ca temperatura ideala, la care copilul se simte cel mai bine pe timpul noptii, este intre 16 si 20 grade Celsius. Desi tie poate ti se pare putin racoros, studiile arata ca este o temperatura sigura si confortabila pentru bebe. 

Este foarte important sa gasesti acel nivel al temperaturii la care micutul tau se simte cel mai bine, pentru ca astfel el va avea un somn neintrerupt si odihnitor. 


Foloseste un termometru de camera

Cel mai usor mod de a controla temperatura in camera copilului este de a pune un termometru sau un termostat wireless, langa patut. Asigura-te ca patutul este ferit de curenti si nu este asezat chiar langa geam, astfel, daca optezi pentru un termostat, nu este influentat de curentii de aer racoros.


Cumpara o saltea ferma 

O saltea ferma si dreapta, nu numai ca ii va oferi un somn sanatos micului om, dar ii va asigura si o temperatura optima pe timpul noptii. Saltelele fabricate din materiale moi nu numai ca il pun pe bebelus in pericol de sufocare, dar aerul ce intra in saltea ii poate tine rece in timp ce doarme. Dupa ce iti alegi o saltea potrivita, te sfatuim sa pui si o protectie impermeabila de saltea, ce ii va spori confortul copilasului tau.


Semne ca bebelusului tau ii este prea cald sau prea frig

Bebelusii sunt diferiti si nu toti se simt confortabil la aceeasi temperatura, de aceea sfaturile cu privire la temperatura optima a camerei sunt orientative. Tocmai de aceea este important sa iti verifici copilul regulat, pentru a vedea daca le este frig sau prea cald.

Pune-i mana pe piept sau in spatele gatului si daca este prea cald sau tranpirat, da-i jos un strat de hainute sau regleaza temperatura. In cazul in care este rece, adauga un strat de haine si, la fel, regleaza temperatura daca este necesar. Extremitatile nu sunt relevante atunci cand vrei sa verifici daca bebelusului ii este cald sau rece, deoarece acestea sunt, de obicei, mai reci. 


Cum il imbraci pe bebe la somn?

Pastreaza simplitatea si nu te complica atunci cand vine vorba de imbracamintea de somn. Alege un strat de baza, cum ar fi o salopeta si renunta la accesorii precum caciula, manusi sau sosete prea groase. Nu folosi paturi in primul an de viata, pentru a evita accidentele, ci alege un sac de dormit. Verifica-l constant si daca ti se pare ca un anumit tip de imbrcaminte nu i se potriveste, incearca alte piese vestimentare, pana vei gasi ceva potrivit pentru bebe.


Ajuta-l pe micutul tau sa aiba un somn odihnitor prin cativa pasi simpli si usori, care ii pot asigura confort si siguranta.