Sfaturi esentiale pentru parinti legate de alegerea celui mai potrivit patut pentru bebelusi

 De multe ori, patutul reprezinta atractia centrala a camerei bebelusului sau copilului tau. Din aceasta cauza este bine sa nu achizitionezi la intamplare patutul, ci sa te documentezi temeinic inainte, pentru a te bucura de alegerea ta pentru un timp cat mai indelungat. Atunci cand alegi un patut pentru bebelusul tau este bine sa tii cont de cateva aspecte extrem de importante, cum ar fi suma pe care iti permiti sa o investesti, spatiul pe care il ai la dispozitie, tipul de saltea pe care il poti achizitiona, dimensiunea patutului, materialul din care este confectionat, stilul de design in care se incadreaza dar si variantele de livrare si montare pe care le ai la dispozitie.

 

Influenta costului asupra deciziei de cumparare a unui patut 

Unul dintre cele mai importante aspecte de care este bine sa tii cont atunci cand alegi patutul bebelusului tau este cel financiar. In ziua de azi ai la dispozitie o gama extrem de variata de produse, ceea ce face ca uneori alegerea sa fie cu atat mai dificila. Este important sa setezi de la inceput suma pe care o poti investi in aceasta piesa de mobilier pentru a nu iti irosi timpul in mod inutil. Patutul bebelusului reprezinta obiectul care va necesita investitia cea mai mare, dar de care te vei bucura o perioada suficient de lunga astfel incat este indicat sa alegi un produs de calitate, cu un design deosebit, realizat din materiale naturale. Specialistii recomanda ca patutul sa fie realizat din lemn, intrucat aceasta are o rezistenta crescuta, o estetica deosebita si este in plus extrem de versatil, putand fi combinat cu usurinta cu diferite piese de mobilier, pentru a realiza o atmosfera calda si primitoare in camera bebelusului.

 

Spatiul disponibil pentru patut, esential pentru o alegere corecta

 Desi ne-am dori cu totii ca spatiul pe care il avem la dispozitie sa fie unul generos, de cele mai multe ori lucrurile nu stau asa. In cazul in care dispui de o camera de dimensiuni mari, poti alege patutul fara a te ingrijora cu privire la incadrarea acestuia si la spatiu restant pentru celelalte piese de mobilier. In cazul in care insa spatiul tau este limitat, este indicat sa faci masuratori exacte pentru a alege doar acele piese care se vor potrivi perfect si care iti voi lasa libertate de miscare, pentru a nu da senzatia de supra-aglomerat. In ziua de azi, aceste patuturi sunt prevazute cu roti, fapt care permite deplasarea lor facila si schimbarea pozitiei in functie de necesitati. In cazul in care nu se doreste mutarea patutului, este bine ca rotile prevazute cu sisteme de franare sa fie activate.

 Dormitoare bebelusi design elegant italian camere bebelusi lemn de fag patut bebe oval

Modalitatea de livrare a produsului, un criteriu important de luat in calcul

 Patutul poate fi livrat sub forma de parti componente distincte, pentru care este nevoie de asamblare sau direct in forma asamblata. In functie de acest criteriu, preturile vor varia destul de mult, avand in vedere spatiul pe care coletul il va ocupa. In cazul in care detii abilitati practice, poti sa achizitionezi patutul si sa il montezi singur/a acasa. Daca insa sarcina este avansata, nu dispui de timp sau de pasiune pentru proiectele DIY, cel mai indicat ar fi sa apelezi la ajutorul unui prieten sau sa cumperi patutul deja montat. Este foarte important ca patutul sa fie montat corespunzator, pentru a nu prezenta un risc de accidentare pentru bebelusul tau.

Dimensiunea si rigiditatea potrivita a saltelei

 Cel mai indicat ar fi ca salteaua sa fie achizitionata impreuna cu patutul. In acest fel, vei putea avea garantia ca salteaua se potriveste perfect cu dimensiunea patutului. De obicei, acestea pot fi achizitionate la pachet, permitandu-ti astfel sa scapi de grija cautarii unui produs suplimentar dar si potrivirii acestuia la designul patutului. In cazul in care alegi insa sa achizitionezi salteaua separat, este bine sa stii ca daca intre saltea si patut incap doua degete, inseamna ca salteaua este mult prea mica. Achizitioneaza salteaua numai dupa ce te-ai convins ca dimensiunile acesteia sunt cele potrivite, ca este confectionata din materiale potrivite si ca este suficient de rigida.

Designul patutului, materialele folosite si incadrarea in atmosfera generala

mobilier bebelusi transformabil camera bebe design italian

 Pentru a nu iesi in evidenta intr-un mod mai putin placut, este indicat sa alegi un patut care se potriveste cu stilul de amenajare al camerei copilului si pe cat posibil al intregii case. Pentru un design clasic dar si pentru beneficiile pe care le poate aduce este indicat, ori de cate ori este posibil sa alegi un patut din lemn masiv. Acesta are avantajul de a se potrivi si stilului de amenajare Shabby Chic, clasic contemporan sau stilului vintage. In ceea ce priveste coloritul, cele mai indicate nuante ar fi cele deschise la culoare, alb sau crem, bleu sau roz, accentele de culoare putind fi oferite de diferite accesorii pentru patut. Tine cont de faptul ca patutul trebuie sa reflecte personalitatea ta dar sa fie si un simbol de candoare.

 Mobilier bebe elegant design italian italia lemn de fag vopsea nontoxica

Care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont la achizitionarea unui patut?

Cele mai importante doua aspecte de care trebuie sa tinem cont sunt gradul de confort pe care il poate oferi dar si siguranta produsului. Intrucat bebelusul isi va petrece circa 20 de ore in fiecare zi dormind in cursul primelor luni de viata este bine ca acest patut sa fie deosebit de confortabil. Siguranta este la fel de importanta prin urmare, astfel incat specialistii recomanda achizitionarea unui patut nou in detrimentul unuia vechi sau reconditionat.

In concluzie, in decorarea camerei bebelusului si alegerea celui mai potrivit patut tine cont de urmatoarele:

 

  • Nu ai nevoie cel mai scump patut existent pe piata. Poti gasi in ziua de azi patuturi de o calitate foarte buna la pret accesibil
  • Alege daca se poate un patut nou in detrimentul unuia vechi
  • Masoara distantele existente intre barele patutului pentru a te asigura ca cel mic nu are cum sa isi prinda capsorul sau manutele la acest nivel
  • Evalueaza patutul inainte de a-l instala pe cel mic pentru a depista orice risc pentru siguranta acestuia
  • Foloseste saltele rigide, care se potrivesc perfect din punct de vedere al dimensiunii cu patutul
  • Alege pe cat posibil materiale naturale din care sa fie confectionat patutul dar tine cont si de materialele folosite pentru vopsirea acestuia sau pentru accesorizare.

Ofera-i celui mic confortul de care va avea nevoie pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa, asigurandu-i un patut comfortabil, cu un design deosebit si care respecta cele mai noi standarde de calitate si siguranta.

 Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul Camera Bebelusului, puteti da Like paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!