Atunci cand alegem lenjeria din patutul celui mic, cel mai important este sa avem in vedere materialul din care este confectionat. Deoarece pielea bebelusului vostru este foarte fina si sensibila, trebuie evitate sub orice forma asternuturile de pat din fibre artificiale.


Materialul lenjeriei pentru patutul bebelusului
Principalul material din care se confectioneaza lenjeriile pentru patutul bebelusului este bumbacul 100% natural, acesta fiind accesibil, usor de intretinut si prietenos cu pielea celui mic, fiind de asemenea si hipoalergenic. Exista si alternativa bio, in care tesaturile sunt organice, acestea aducand un bonus prin faptul ca lasa pielea bebelusului sa respire, si nu contin chimicale sintetice care ar putea cauza alergii.

Nu recomandam achizitionarea unei lenjerii de pat din materiale sintetice, intrucat acestea irita pielea bebelusului, cauzand (pe langa disconfort) probleme dermatologice.


Lenjerii de pat cu sau fara modele?
Atunci cand vreti sa cumparati o lenjerie pentru patul lui bebe, si aceasta are si un model pe ea, trebuie sa verificati daca acesta a fost tesut in mod corect - lucru care poate fi observat foarte usor: lenjeria trebuie sa aiba modelul cusut atat pe exterior, cat si pe interior. Este important sa evitati lenjeriile de pat cu modele imprimate, deoarece acestea pot irita sau zgaria pielea sensibila a celui mic.

Lenjerie patut bebelusi bumbac pentru baieti
Salteaua din patutul bebelusului
Desi cumpararea unei saltele potrivite poate sa para ca o sarcina plictisitoare, este important sa faceti o alegere buna, dat fiind ca patutul este locul in care bebelusul isi va petrece mai mult de jumatate de zi (nou nascutii dorm si pana la 16 ore pe zi). Este recomandat sa achizitionati salteaua odata cu patutul, pentru a fi siguri ca se potriveste perfect.

Astfel, exista doua tipuri de saltele pentru patuturile celor mici:


1. Saltele din spuma
Acest tip de saltele asigura o pozitie sanatoasa in timpul somnului, sustinand intr-un mod corect coloana bebelusului pentru o dezvoltare armonioasa. Sunt mai usoare decat saltelele obisnuite din arcuri, iar materialul spumos din interior asigura pastrarea formei pentru o perioada indelungata.

2. Saltele din cocos, hrisca, sau aloe vera
Saltelele din compusi naturali reprezinta cea mai recenta recomandare a medicilor specialisti, acestea oferind siguranta unei baze organice pentru patutul lui bebe. Avand o compozitie ferma, acestea isi pastreaza forma si structura in timp. Datorita asezarii cocosului din interior, acest tip de saltele face in mod permanent transferul de aer cu mediul extern, nepermitand bacteriilor sa se inmulteasca.

Cum intretinem obiectele din patutul bebelusului?
In cazul lenjeriei de pat, este ideal ca aceasta sa fie spalata in mod regulat, separat de hainutele lui mami si tati, iar salteaua sa fie aerisita o data pe saptamana (de exemplu, atunci cand iesiti cu bebe la plimbare), pentru a schimba aerul din interior.

Daca doriti sa fiti la curent cu noutatile de pe blogul Camera Bebelusului, puteti da Like paginii de Facebook sau va puteti abona la Newsletter!