Botezul este unul dintre cele mai importante evenimente din viata de zi cu zi, dar si o ocazie ce nu poate fi amanata. Si cel mai bine e atunci cand lucrurile au o randuiala proprie, iar copilul este botezat la 40 zile de la nastere.

Dincolo de traditii si de experiente impartasite de popor, de la o generatie la alta, cu cat botezul este derulat mai repede, cu atat poate fi mai usor pentru cei care-l organizeaza, dar si pentru cel mic. Chiar si in materie de moda, si in ceea ce priveste alegerea unor articole vestimentare potrivite, in ton cu evenimentul.

 Costum bebelusi Cezar AnneBebe

Si pentru ca pe acest parcurs apar in mod evident si o serie de costuri, mai ales in zilele noastre cand invatam sa fim mai chibzuiti cu bugetul, astazi iti venim in ajutor cu un ghid despre botezul baieteilor si despre modul in care sa-ti pregatesti copilul pentru acesta.

 

Cat costa un costumas pentru baieti?

Tinuta pentru gala intotdeauna va avea un pret net superior celei de zi cu zi, iar croiala, materialele pretioase, modul in care acestea au grija de pielea bebelusului etc. vor influenta si costurile de achizitie.

Iar pentru un baietel, cea mai potrivita alegere este un costumas. Pe langa criteriile mentionate anterior, pretul este influentat si de numarul pieselor, dar la camerabebelusului.ro vei gasi costumase pentru orice tip de buget, cu preturi cuprinse intre 120-810 lei.

Variantele premium contin inclusiv trusoul copilului si o lumanare de botez, accesorii esentiale si de altfel, mult mai scumpe. Asadar, pe langa faptul ca-i poti asigura vestimentatia potrivita, poti dispune si de accesorii in ton cu vestimentatia acestuia.

 [product title="Costumase botez baieti bebelusi" limit="8" cols="3" cols_mb="12" autoplay="true" autoplaySpeed="6000" infinite="true" arrows="true" dots="false" 1024="3" 600="2" 480="2" layout="layout2" handle_collection="costumase-botez-baieti-bebelusi" style="jas_default" vendors="false" countdown="false" countdown_style="dark" equal="true" size="nt_cover" ratio="ratio_nt" position="8" ]

Costumase complete - Da sau nu?

Foarte multi parinti si nasi se intreaba care e cea mai potrivita alegere pentru botezul unui bebelus - piese individuale sau un costum complet?

Iar acest aspect are de multe ori in centrul atentiei costurile. In foarte multe dintre ocazii, costumele se dovedesc a avea toate piesele de care ai nevoie, astfel ca nu mai trebuie sa-ti bati capul in cautarea pieselor individuale potrivite care sa se imbine manusa. Si au si un pret mult mai accesibil de foarte multe ori.

 Costum Botez bebelusi AnneBebe 801310

Insa, un alt aspect care te va ajuta sa gasesti raspunsul la aceasta intrebare e modul de imbinare a materialelor, a culorilor, croiala etc. Un costumas va respecta tot unitar acelasi tipar si se va dovedi a fi o alegere eleganta, speciala. Prin alegerile individuale uneori poti da gres, mai ales daca nu ai un ochi format.

 

De ce sa alegi costumase de gala pentru botez?

 

Un costumas clasic sau unul de gala?

Costumasele de gala fac parte din categoria costumelor premium, concepute din materiale de o calitate superioara si cu finisaje atent croite, respectiv detalii elaborate cu finete. Daca iti doresti ca baietelul sa straluceasca in lumina reflectoarelor intr-una din cele mai importante zile ale vietii sale, cea mai buna alegere e un costumas de gala.

[product title="Trusouri botez baieti" limit="8" cols="3" cols_mb="12" autoplay="true" autoplaySpeed="6000" infinite="true" arrows="true" dots="false" 1024="3" 600="2" 480="2" layout="layout2" handle_collection="trusouri-botez-baietei" style="jas_default" vendors="false" countdown="false" countdown_style="dark" equal="true" size="nt_cover" ratio="ratio_nt" position="8" ]

Din ce sunt compuse costumasele de botez pentru baieti

Asa cum mentionam si anterior, vei gasi variatii mai accesibile si costume de botez de lux.

Majoritate costumaselor de baieti includ absolut tot ceea ce ai nevoie in materie de tinuta - de la sacou, pantaloni, camasa sau body tip camasa, papion, chiar si papucei sau caciulita. Practic, beneficiezi de tot necesarul indiferent de sezon, intr-un singur pachet.

 

Care sunt tendintele pentru sezonul toamna-iarna 2020?

Trecerea la sezonul rece a scos la iveala cele mai populare aparitii in materie de moda, atat la capitolul croiala, si cu precadere in materie de nuante.

 Costum bebelusi AnneBebe 801340-w12

Cele mai populare culori pentru care poti opta pentru tinuta copilului la botez, respectiv pentru baieti, sunt nuantele de maro, albastru, visiniu, bej si gri. Bineinteles, abstractie de la regula nu fac nici combinatiile intre aceste culori sau asocierile de non-culori, ca albul si negru.

Nuantele pastelate si linistite sunt o alta alegere originala la un astfel de eveniment.

Pentru un cadru festiv cat mai placut ce poate fi surprins cu ajutorul unor cadre fotografice de exceptie si pe care le vei avea permanenta in amintire, recomandam asortarea tinutei cu cea a parintilor, indeosebi cu tinuta tatalui.

 Costum bebelusi Lorand AnneBebe

Acest lucru nu este exclusiv, ci este o simpla sugestie. Asadar, daca-ti face cu ochiul o anumita paleta de culoare pe care o consideri potrivita pentru botezul copilului, nu ezita s-o alegi. Cel mai important lucru e ca hainele sa nu fie pe deplin mulate astfel incat sa starneasca disconfortul bebelusului. In acest mod veti evita si deranjul asupra pielii (foarte putin probabil in cazul in care costumasul este lucrat atent, fara cusaturi la vedere si din materiale pretioase), adica potentialele iritatii si supraincalzirea pielii (nu se aplica pentru materialele de top; de exemplu, bumbac)

 

Cine este responsabil de achizitia tinutei pentru botez?

Conform traditiei, de achizitia tinutei de botez sunt raspunzatori nasii, indiferent ca vorbim de baieti sau de fete.

Foarte multe familii obisnuiesc in semn de respect fata de persoanele dragi din viata lor, sa-si imbrace copilul in piese vestimentare mostenite sau dar de la alte rude. E drept, gestul este foarte frumos, insa trebuie sa te gandesti ca toate lucrurile isi au propriul demers si ca timpul ne-a ajutat sa evoluam atat fizic, cat si moral.

Costum bebelusi AnneBebe 801260-w6 Toamna - Primavara

Noile tendinte si modele de hainute au fost special concepute ca sa rezoneze intru tocmai cu nevoile bebelusului, evitand acele deranjamente pe care le oferea imbracamintea veche.

Iar hainele de botez, cat si trusoul, sunt primele lucruri ale bebelusului si dovada clara a unui nou inceput in viata.

In concluzie, tinuta de botez a unui baietel nu ar trebui sa fie o problema sau o provocare mult prea dificila. Annebebe iti pune la dispozitii numeroase costumase special concepute pentru ziua cea magica, astfel incat nasi si parintii sa-si aduca cel mai important aport la primii pasi ai bebelusului in viata de crestin.

Iubirea fata de cel mic, decizia nasilor de a-i calauzi pasii pentru o vesnicie si faptul ca bebelusul va avea chipul parintilor si intreg confortul disponibil dat de alegerea tinutei potrivite, sunt cele mai importante aspecte ale unui botez.