Cel mai sigur loc de somn pentru bebelusul tau este patutul sau, cu o saltea ferma si libera, cu tine in camera, cel putin in primele sase luni. Iata cum poti alege cea mai buna saltea pentru patutul bebelusului.

 

Foloseste o saltea ferma, plata si impermeabila, in buna stare

Iti recomandam sa asezi in patutul bebelusului  o saltea ferma, imbracata intr-o husa impermeabila. Acest lucru va ajuta la mentinerea saltelei curate si uscate, pentru ca husa se spala usor si se poate schimba.

Asigurati-va ca salteaua bebelusului este in stare buna si ca se potriveste perfect pentru patutul folosit.

 

Evita sa folosesti asternuturi moi si voluminoase

Sacii de dormit si saltelele plate, ferme sunt cele mai potrivite pentru bebelusi. De asemenea, nu lasa deloc jucarii moi in patutul bebelusului atunci cand acesta doarme. Nu folosi perne, pilote, paturi si plapumi voluminoase. Specialistii avertizeaza ca pernele pot creste riscul de moarte subita in somn, de aceea ar trebui evitate. Cu toate acestea, poti opta pentru o perna ergonomica mica, creata special pentru a impiedica deformarea capului celui mic.

Supravegheaza bebelusul atunci cand sta pe burta si evita sa-l lasi sa doarma in scoica auto sau scaunul auto.

 

Chiar daca este tentant sa folosesti o saltea second hand de la niste prieteni sau rude, acest lucru nu este recomandat. Sunt studii care arata ca exista o legatura stransa intre folosirea saltelelor second hand si riscul de moarte subita in somn. Pentru a reduce acest risc, daca chiar trebuie sa folosesti o saltea second hand pentru bebelusul tau asigura-te ca este in stare perfecta, ca nu prezinta rupturi si deteriorari semnificative, ca este acoperita cu o husa impermeabila, ca este dezinfectata. Salteaua ar trebui sa fie, de asemenea, inca ferma si plata, pentru ca bebelusul sa fie in siguranta.

 

Bebelusii gemeni pot sa doarma in acelasi patut?

Nu exista o dovada care sa arate ca daca gemenii mici dorm impreuna, acest lucru poate fi un pericol pentru ei. Cu toate acestea, este important sa tii cont de urmatoarele lucruri:

- nu aseza gemenii intr-un singur babynest pentru ca ei se pot supraincalzi in spatiul limitat

- daca ii culci in acelasi patut, fa acest lucru doar in primele saptamani, cand nu exista pericolul ca acestia sa se rostogoleasca unul spre celalalt.

 

Este bine ca bebelusul sa doarma intr-un scaun auto?

Daca sunteti in calatorie, bebelusul poate sa doarma in scaunul sau auto, dar cand ajungeti acasa este necesar sa-l muti in patutul sau, pe o saltea ferma si plana.

 

3 Saltele ieftine pentru bebelusi

 

Set Saltea Ortopedica Din Spuma Pentru Patut,Perna,Husa Antitpipi 125 x 60 x 10 Cm - comanda AICI

Set Saltea Ortopedica Din Spuma Pentru Patut,Perna,Husa Antitpipi 125 x 60 x 10 Cm

Aceasta saltea cu grosime de 10 cm, special fabricata pentru bebelusi, vine cu husa matlasata Aloe Vera care se detaseaza si se poate spala foarte usor. Husa este dintr-un material moale, cu fermoar pe laterale si se poate curata la masina de spalat la 30 sau 40 de grade. Salteaua asigura un bun suport al coloanei vertebrale pentru bebelus, inca din primele sale zile de viata. Nu intra la apa si nu trebuie calcata dupa fiecare spalare. Este foarte practica.

 

Saltea Ortopedica Bebe Cocos Plus 127 x 63 x 10 Cm Pentru Bebelusi Si Copii - comanda AICI

saltea cocos

Cu o dimensiune potrivita pentru majoritatea patuturilor de bebelusi, aceasta saltea face parte din colectia premium. Nucleul sau este din fibra de cocos si vine completata cu spuma flexibila. Salteaua ofera o buna fermitate si o ventilatie corespunzatoare. Materialul textil de acoperire este tip tricot, tratat impotriva acarienilor si cu Aloe Vera.

 

Saltea SuperOrtopedica Plus Kokos Integral, SA037, 140 x 70 x 7 Cm, Husa Colorata - comanda AICI

Saltea SuperOrtopedica Plus Kokos Integral, SA037, 140 x 70 x 7 Cm, Husa Colorata

Acest model este din fibra de nuca de cocos si asigura un suport ferm foarte bun pentru cel mic. De asemenea, permite dezvoltarea corespunzatoare a coloanei vertebrale a copilului mic, inca din primele sale zile. Nuca de cocos asigura o buna aerisire pentru saltea si absoarbe excesul de umiditate.

Este tratata impotriva acarienilor si este anti-alergica, ceea ce inseamna ca nu va irita pielea bebelusului. Husa se detaseaza usor si se poate spala in masina automata.