Salteaua pentru infasat - un loc sigur unde cel mic poate fi schimbat mai usor



Primele luni cu cel mic pot fi destul de dificile dificile. Pentru parinti, pot insemna in mare parte multa teama, ca nu cumva sa faca ceva gresit, iar pentru bebelus, poate insemna mult plans, fiindca cel mic si firav nu prea stie exact ce i se intampla.

Insa, la fel de bine, lucrurile pot sa si mearga extraordinar! Cu multa rabdare, cu mult ajutor din partea familiei si prietenilor si cu tot ce este necesar pentru ca bebelusul sa poata creste sanatos si sa poata fi bine ingrijit, totul va merge mult mai bine.

saltea de infasat alba


Unul din obiectele strict necesare pentru cel mic, este reprezentat de saltelele de infasat. Acestea, ajuta la crearea unui mediu sigur, curat si confortabil pentru bebelus, atunci cand doresti sa ii schimbi hainele, scutecul, ori atunci cand vrei sa il infesi.

Salteaua pentru infasat este realizata din materiale confortabile si prietenoase cu pielea bebelusului, iar husa in care este imbracata, poate fi schimbata usor si rapid de fiecare data cand este nevoie.

De asemenea, salteaua pentru infasat are marginile mai inalte, ceea ce faciliteaza intoarcerea bebelusului de o parte pe alta. Acest lucru este important pentru parinti, deoarece, bebelusul va sta intr-o pozitie in care va putea fi schimbat mult mai usor, fara a i se provoca, insa, un disconfort.


De ce anume ar trebui sa tii cont, atunci cand alegi o saltea pentru infasat?



1. Materialul din care e facuta salteaua

comoda cu saltea de infasat
Cand vine vorba de alegerea saltelei, materialul din care aceasta este confectionata, este important din mai multe puncte de vedere. In primul rand, va trebui sa te asiguri ca acel material este unul baby-friendly, pentru ca pielea celui mic sa nu aiba de suferit. Aceasta "verificare" se poate face intr-un mod foarte simplu, citind detaliile de la producator, existente pe pagina produsului.

 


Un alt aspect important, legat de material, este usurinta cu care acesta va putea fi curatat. Fiindca cel mic va face, fara voia lui, ca salteaua sa se mai si murdareasca, este important sa stii ca anumite materiale se pot curata mai usor. Un astfel de material, la care nu vei intampina probleme de curatare, este PVC-ul, asa ca, daca pentru tine este important sa igienizezi rapid salteaua, cauta ca aceasta sa fie confectionata din PVC.

mobilier bebe cu comoda infasat

Ultimul, dar nu cel din urma detaliu legat de material, este cat de tare sau moale este acesta. O saltea moale, va spori confortul copilului, una tare, va face insa manevrarea bebelusului mai usoara. Asa ca, daca vrei sa ai parte de ambele avantaje, poti opta pentru ceva mediu ca si duritate. Daca te incanta, in schimb, doar unul din cele doua avantaje, opteaza pentru un material tare sau moale, dupa caz.
comoda bebe cu saltea infasare
De asemenea, nu te simti vinovata daca alegi o saltea mai tare. Mai ales cand stii ca esti mai neindemanatica si iti este dificil sa schimbi copilul. Cel mic, va sta pe saltea, doar cat il schimbi, iar duritatea saltelei nu il va face sa sufere in vreun fel. In schimb, prea mult "intors" de pe o parte pe alta, l-ar putea face sa planga. Din acest motiv, daca iti faci probleme pentru faptul ca iti este greu sa il schimbi, opteaza pentru ceva mai dur, fara vreo remuscare.

Pentru a o alege pe cea mai buna, cauta sa tii cont, pe cat posibil, de toti cei 3 indici legati de material si cu siguranta vei alege una perfecta pentru bebelusul tau.


2. Husele de schimb suplimentare - ceva indispensabil atunci cand ai saltea pentru infasat

comoda bebelusi cu saltea infasat
Noi iti recomandam sa ai si cateva huse de schimb pentru saltea, fiindca schimbarea lor va fi de multe ori necesara si neprevazuta. Asa ca, e bine, ca pentru orice situatie sa ai una de rezerva, pe care sa o schimbi fara probleme!

Cand cauti huse, poti opta pentru unele din material mai moale. Daca in ce priveste salteaua, rigiditatea este importanta pentru manevrarea mai usoara a celui mic, husa, este importanta doar din doua puncte de vedere: pentru a proteja salteaua de murdarie si pentru a spori confortul celui mic. Asa ca, alege una moale si catifelata, care sa ii mangaie pielea atunci cand il pui pe saltea sa il schimbi!

Este important ca in camera bebelusului sa existe un loc in care cel mic sa poata fi schimbat. Asta, te va face si pe tine ca parinte sa iti fie mai usor, dar il va face si pe cel mic sa preconizeze ce urmeaza, in momentul in care va simte textura saltelei. De aceea, salteaua pentru infasat, va fi un beneficiu atat pentru tine, cat si pentru copilul tau!