Necesarul pentru geanta de maternitate

 

In pandemie, numarul femeilor care au devenit mamici a crescut simtitor. Iar daca te afli astazi aici, cu siguranta doar cateva momente te mai despart de intalnirea cu micutul tau pui de om. Si el probabil e la fel de nerabdator ca tine si abia asteapta sa o cunoasca pe cea care l-a purtat in pantecul sau timp de noua luni si cea care-i va veghea pasii mult timp de acum incolo. Primele pregatiri pentru emotionanta intalnire incep cu bagajul de maternitate.

 

geanta pentru maternitate ce contine

Iar acesta aduce cu sine multa nostalgie, dar si bucurie. Astazi va oferim o serie de sfaturi pretioase care sa va vina in ajutor, celor care sunteti mamici pentru prima data si care doriti sa contribuiti atent la realizarea bagajului de maternitate asa cum se cuvine, dar si celor care au curiozitatea de a descoperi tendintele si cele mai pretioase recomandari de la profesionisti. Bineinteles, daca alegeti sa nasteti la privat, foarte multe dintre aceste lucruri le veti gasi si la spitalul unde va avea loc nasterea, asa ca este ideal sa vorbiti cu unitatea in care va avea loc intalnirea cu cel mic si sa descoperiti ce lucruri va pune la dispozitie astfel incat sa evitati sa va incarcati geanta anost. 

 

Ce produse adaugam in geanta de maternitate?

 

 Chiar daca micutul tau se lasa asteptat, stim ca el ocupa de acum primul loc in inima ta si al intregii familii. Insa, asta nu inseamna ca in ceea ce priveste geanta de maternitate, tu trebuie sa fii pe ultimul loc. De aceea, gentuta de maternitate va contine atat cateva lucruri pentru tine, cat si pentru acesta.

 

 

 

Geanta de maternitate - grija pentru mami

Aceeasi grija pe care o veti oferi micutului vostru trebuie sa v-o oferiti si voua. De aceea este nevoie ca in geanta de maternitate sa adaugati o serie de lucruri necesare voua si acestei prime perioade din viata de mamica. Astfel, in geanta trebuie sa se regaseasca urmatoarele lucruri:

 

  • Absorbante;
  • Lenjerie intima, de preferat din bumbac;
  • Imbracaminte confortabila care permite alaptatul;
  • Servetele umede si uscate;
  • Papuci si capot;
  • Cateva produse in miniatura, pentru ingrijirea personala;
  • O pompa de san pentru situatiile de urgenta;
  • Documentele personale in original si copie, certificatul de casatorie daca este cazul, pentru certificatul de nastere al bebelusului. 
  • Optional, poti lua si o pernuta compacta, termica, pentru gat si nu numai, cu ajutorul careia sa va faceti pozitia mai confortabila atunci cand alaptati sau sa-i veniti in ajutor bebelusului in caz de disconfort abdominal;
  • Dat fiind conditiile actuale este indicat de asemenea sa aveti la indemana numeroase masti de unica folosinta pe care sa le schimbati regulat la un interval de 4-6 ore. 

 

Geanta de maternitate - grija pentru bebe

 

Fara indoiala, juniorul se va bucura de cea mai deosebita atentie. Asadar, geanta va contine numeroase articole pentru acesta precum:

 

  • Un set de hainute si/sau accesorii pentru a imbraca bebelusul. Aici puteti opta pentru body-urile din bumbac sau bumbac organic care va fi delicat cu pielea bebelusului, bluzita si pantaloni (cu soseta sau sosetele separat), caciulita etc. Puteti opta pentru un set complet, adecvat bebelusilor, la Camera Bebelusului. 
  • O salopeta pentru prematuri sau nou-nascuti, respectiv salopeta cu manusi si picioare;
  • Paturica simpla sau multifunctionala, ce permite inclusiv infasarea bebelusului;
  • Un set de pampersi;
  • Produse pentru igiena bebelusului (sapun, pudra de talc, prosopel), daca este cazul; discutati cu medicul pentru a vi se transmite daca sunt necesare;

 

Cum organizam bagajul de maternitate?

 

Cand analizati aceasta lista de obiecte necesare pentru geanta de maternitate, primul gand va fi cel ca aveti nevoie de o valiza sau mai multe pentru a putea depozita toate aceste lucruri. In realitate, nu aveti nevoie decat de o geanta de maternitate specializata, cu un interior generos si numeroase compartimente de depozitare, cat si de putina organizare. 

 

Puteti opta pentru o geanta de maternitate compatibila cu caruciorul bebelusului si/sau un rucsac practic, care va ajuta sa depozitati si sa transportati necesarul pentru maternitate cu mai multa usurinta. 

Cat despre organizarea accesoriilor, e recomandat sa le depozitati pe categorii sau sa le impaturiti intr-un mod cat mai compact si practic pentru a se incadra perfect in geanta. 

 

Asadar, geanta de maternitate da startul unei noi povesti de viata, iar necesarul pentru bebe ocupa un loc la fel de important ca si cel pentru voi insiva. 

Nastere usoara!