Dar daca ii e frig? Daca raceste?

Daca ai auzi ca exista mamici care isi lasa copilul in carucior, iarna, sa doarma afara somnul de dupa amiaza, probabil ca ti s-ar face pielea de gaina, si ai mai pune inca o patura peste bebelusul tau, care doarme acum in patutul lui calduros. Dar oare aceasta e solutia potrivita? Sa tii copilul intr-un loc cu temperatura foarte ridicata si imbracat gros?

Temperatura din camera celui mic reuseste sa sperie multe proaspete mamici, care tot timpul stau cu grija, de teama sa nu fie prea frig, iar cel mic sa raceasca. Insa, temperatura ridicata nu il fereste de probleme pe bebe.

 

salopete-pijamale-bebelusi

 

Ca si in cazul adultilor, o temperatura prea mare in camera poate aduce disconfort, mai ales in cazul somnului. Este bine cunoscut faptul ca, cel mai linistit somn, se obtine la o temperatura mai scazuta. Daca in cazul adultilor, aceasta temperatura variaza intre 15-18 grade, la nou nascuti sau copii, aceasta temperatura trebuie sa fie intre 18-21 grade.

Pentru haine tricotate pentru bebelusi click AICI

 

Ce poate fi mai rau decat un bebelus care nu a dormit suficient?

Azi, multi oaspeti ti-au trecut pragul si cel mic nu a reusit sa doarma din cauza zgomotelor si mai ales, din cauza celor care, atunci cand l-au vazut atat de mic si de dragalas, l-au luat in brate, l-au ciupit de obraji ori l-au mangaiat sau luat de manute. Si, daca revolta nu a fost asa mare din partea lui cat timp oaspetii au fost in casa, ei bine, acum ca au plecat a inceput spectacolul!

Se aud doar plansete de copil. Pe care nu reusesti sa le mai opresti de niciun fel! L-ai leganat si i-ai cantat toate cantecele pe care le cunosti, iar cel mic pare ca incepe sa isi piarda vocea de la atata plans. E atat de ireal ca cel mic nu se mai opreste, ca parca incepi sa crezi si in deochi, doar ca sa gasesti o explicatie pentru ca bebelusul nu mai adoarme.

Portbebe Matlasat Bleu Baietei

Insa, nu deochiul e raspunsul pentru care cel mic plange neincetat, ci oboseala! Iar acest lucru va reveni la normal, cand cel mic va avea iar parte de liniste si va putea dormi in voie. Dar, ce te faci cand cel mic are parte de un disconfort continuu, care il opreste din a adormi cum trebuie? Asta nu suna bine deloc!

Cu toate astea, este un lucru care se intampla foarte des si are legatura cu temperatura din camera. Atunci cand aceasta este foarte ridicata, somnul celui mic este tulburat. Sa stii ca si lui ii poate fi cald! Asa ca nu il imbraca exagerat si nu il tine nici la temperaturi anormal de ridicate, fiindca lipsa unui somn odihnitor, te va priva si pe tine de cateva ore din al tau somn.

Pentru paturici, pleduri si portbebe click AICI

portbebe alb iarna

Relaxeaza-te putin si nu il supraimbraca din cauza fricii de raceala

Incearca sa iti urmezi mai mult instinctul si propriile simturi. Chiar daca cel mic pare atat de firav, asta nu il face sa fie si permanent infrigurat! De cele mai multe ori, daca tie iti va fi frig, ii va fi si lui, iar daca temperatura e prea mare, o va resimti si el, la fel ca tine.

Iar, daca tu nu poti sta in camera copilului, atunci cand vrei sa il alaptezi, din cauza ca te apuca transpiratiile, cu siguranta ca, nici cel mic nu se simte prea bine acolo. Pentru a evita si risipa inutila de resurse energetice si pentru a feri si copilul de probleme, incearca sa pastrezi o temperatura normala, intre 18-21 de grade.

Pulover Verde Neon Baieti

De asemenea, nu incerca nici sa il imbraci foarte gros in momentele in care nu e cazul. Prea multe haine, nu doar ca il vor face sa ii fie cald, ci ii vor si limita miscarile, iar asta s-ar putea sa nu il incante absolut deloc. Cand acesta doarme, sunt potrivite niste pijamale de sezon si o paturica pentru a-l acoperi putin, ca acesta sa simta caldura si sa doarma bine.

 

sac dormit nanan

 

Poate din nevoia de a-i fi tot timpul aproape si de a incerca sa il faci sa inteleaga inca de pe acum ca mereu ii vei fi alaturi, ajungi sa il protejezi prea mult pe cel mic. Insa, el stie ca esti acolo. Esti o mama extraordinara si fara sa iti faci in permanenta grija ca celui mic ii e frig.

Asa ca, ia-o mai usor. Nu te stresa atat de tare ca ii va fi frig si incearca sa il imbraci normal. Cand vei vedea cate beneficii are temperatura corespunzatoare asupra somnului, te vei opri singura din a mai incerca sa il protejezi in permanenta.

 

Salopete, combinezoane, pijamale, paturici - ca sa-i fie cald lui bebe

Si pentru ca noi suntem intotdeauna alaturi de mame oferindu-le solutii confortabile care sa le ajute in misiunea lor materna atat de frumoasa, ti-am pregatit pe site o multime de oferte speciale pentru salopete, pijamale, paturici, combinezoane si hainute tricotate.Combinezoanele tricotate sunt minunate pentru ca ii permit celui mic sa exploreze casa in voie, fara sa raceasca atunci cand e sezon de toamna, iarna, primavara. 

 

Combinezon Tricotat Roz

Ziua, cand bebe este treaz si ai o temperatura mai scazuta in camera, il poti imbraca bine cu un combinezon tricotat sau o hainuta mai grosuta. Seara, alege o pijama mai grosuta daca nu il invelesti, iar daca bebe este mai mare, ii poti oferi pijamale sau salopete mai lejere, insa il poti acoperi cu o patura calduroasa.