Toamna este aici si si-a intrat in drepturi mult mai repede decat ne-am imaginat. Si una dintre preocuparile multor mamici este cum sa isi imbrace bebelusul toamna. Daca si tu te numeri printre ele si inca nu esti sigura care sunt cele mai potrivite hainute in acest anotimp, am pregatit cateva idei pentru tine, care sper ca te vor ajuta.

Ce hainute poarta bebelusii pe timp de toamna?


Straturi, straturi, straturi

Considera straturile de haine prietenele tale, cand vine vorba de imbracamintea bebelusului tau. Atunci cand vremea de afara s-a racorit, cel mai bine este sa il imbraci pe cel mic la fel cum te imbraci tu, plus inca un strat. In perioada aceasta, cand diminetile sunt foarte racoroase, urmate de dupa mese calduroase, straturile sunt importante, pentru ca poti ajusta usor imbracamintea micutului, in functie de temperatura.

Un body cu maneca scurta sau lunga, urmat de o bluzita cu maneca lunga sunt ideale, pe sub o gecuta sau un hanorac. Daca soarele incalzeste putin mai tare, cu usurinta poti ajusta imbracamintea, indepartand gecuta sau bluzita.

Salopeta Crem Cu Picouri Bej Mayoral 2657

Pentru colectia completa de Haine bebelusi click AICI

Verifica extremitatile

Piciorusele, mainile si capul sunt zonele pe unde bebelusul poate pierde caldura, cel mai usor. Este important sa alegi incaltamintea, in cazul bebelusilor niste botosei, potrivita. Atentie sa nu fie nici prea mari, dar nici prea mici, ci masura potrivita. Daca sunt prea mari si ii dai mai multe perechi de sosete, piciorusele nu vor avea mobilitatea necesara si se vor raci. La fel, daca botoseii sunt prea mici, bebelusul nu isi va putea misca labele picioarelor si se vor raci. 

Zona capului este cea mai mare zona descoperita, pe unde bebele poate pierde caldura, cu mare usurinta. Daca gradele scad sub 10 grade, caciulita este obligatorie, cu atat mai mult, daca bate si vantul.

Nu uita, manute si picioruse putin mai reci, nu inseamna neaparat ca bebelusului ii este frig. Cel mai sigur mod de a afla daca copilasului tau ii este frig, este sa ii verifici burtica (abdomenul). Daca burtica este rece, atunci bebelusul mai are nevoie de un strat de haine pe el sau ea.

Trening 3 Piese Frez Cu Dungi Si Buline Bej Mayoral 2672

Fibrele naturale sunt ideale

Ar fi ideal ca in garderoba bebelusului tau sa se regaseasca si hainute din fibre naturale. In special toamna, cand vremea este atat de capricioasa, fibrele naturale ajuta corpul sa isi regleze temperatura mai usor sau sa absoarba transpiratia, mentinand pielea uscata. Hainele din bumbac organic, bambus si lana lasa pielea sa respire mult mai bine decat hainele din materiale sintetice, cum este poliesterul.   

Set Fetite Salopeta Si Fes Crem Cu Imprimeu Roz Mayoral 9047

Nu uita!

Nu infofoli copilul cu haine foarte groase, pentru ca se va supraincalzi. Cand mergeti la plimbare cu caruciorul, nu il acoperi in totalitate, pentru ca se poate crea o atmosfera sufocata in carucior. Nu folosi fular, daca nu este cazul si mai ales, nu acoperi caile respiratorii cu acesta. Pe langa obstructia cailor respiratorii, un fular pus pe gurita favorizeaza formarea bacteriilor si se pot acumula cu usurinta virusi.

De asemenea, pana cand nu sunt temperaturi negative, manusile nu sunt nici ele necesare.

Bluza Mustar Maneca Lunga Cu Imprimeu Mayoral 2073

Inainte de a iesi din casa, verifica intotdeauna temperatura exterioara, pentru a-ti imbraca corespunzator micutul, alege fibre naturale si ai incredere in instinctul tau. Asculta-ti bebelusul in orice moment si distreaza-te alegand haine colorate, vesele, la fel ca si puiul tau de om.