Caruselul pentru pătuțul bebelușului, un accesoriu must-have 

Caruselul muzical pentru pătuțul bebelușului reprezintă una dintre cele mai importante achiziții pe care orice viitor părinte le face. Cu toții știm că piesa centrală din camera bebelușului este reprezentată de pătuț, care atrage atenția de fiecare dată în momentul în care pășim în această lume magică. Caruselul muzical pentru pătuțul bebelușului reprezintă însă accesoriul ideal, acel accesoriu minunat capabil să sporească farmecul acestei camere, dar în același timp să aducă și beneficii importante pentru dezvoltarea fizică și psihică a bebelușului și a copiilor.

În primul rând un carusel pentru pătuț atrage prin colorit și prin sunet. Dar pe lângă funcția de captare a atenției și cea decorativă, caruselul pentru pătuțul bebelușului îndeplinește și un rol deosebit de important în dezvoltarea abilităților motorii și mai târziu, în dezvoltarea limbajului, având în acest fel importante beneficii educaționale.

carusel patut bebe ursuleti nanan Tato Camera bebelusului Annebebe

Caruselul muzical, stimulentul vizual perfect pentru bebeluși

În primul rând, caruselul muzical îl stimulează din punct de vedere vizual pe cel mic. Obiectele aflate în mișcare atrag atenția bebelușului, mai ales prin colorit, dar și prin formă. Mișcarea imprimată jucăriilor mobile care alcătuiesc caruselul este de obicei deosebit de fluidă, capabilă să inducă o stare de relaxare și de calm, esențială pentru un somn liniștit și odihnitor al celui mic.

Caruselul muzical va atrage atenția bebelușului și va contribui în mare măsură la dezvoltarea corectă a musculaturii oculare, ca urmare a faptului că bebelușul va urmări cu privirea mișcarea lină și repetitivă a jucăriilor de pluș. Pe măsură ce bebelușul va crește, acesta va începe să își deplaseze și căpșorul pentru a urmări jucăriile preferate instalate deasupra pătuțului. Și de aici nu va mai fi decât un pas până când bebelușul va încerca să ajungă și să prindă jucăriile atât de dragi, întinzând mânuțele către ele. În acest fel se va dezvolta coordonarea mână-ochi, dar și abilitățile de percepție spațială, care vor permite aprecierea distanței față de obiectele din jur.

 Image result for carusel nanan"

Caruselul muzical, relaxare prin muzică suavă înainte de culcare

De obicei, jucăriile în formă de carusel muzical au rolul principal de a-l calma pe cel mic și de a-l pregăti pentru somn. Melodia aleasă este deosebit de importantă. Ideal ar fi ca bebelușul să asocieze atât muzica, cât și mișcarea jucăriilor din carusel cu perioada de odihnă, astfel încât să se pregătească de culcare.

În Camera Bebelușului sunt disponibile două variante de carusele muzicale, decorate fie cu ursuleți de pluș, fie cu hipopotami. Caruselele care fac parte din colecția Nanan Puccio sunt disponibile în varianta de culoare roz sau bleu. Putem alege cromatica preferată în funcție de modalitatea în care am decorat deja camera bebelușului, dar și de preferințele noastre personale. Produsele sunt fabricate în Italia, în conformitate cu cele mai stricte standarde europene și pot fi folosite încă de la naștere, fiind cadoul perfect pentru bebeluși de orice vârstă. Fabricate din materiale de calitate, non-toxice, non-alergice, extrem de plăcute la atingere,  jucăriile mobile îl vor ajuta pe cel mic să adoarmă mai ușor, inducându-i o stare de relaxare optimă și o trecere rapidă în lumea minunată a viselor, în compania jucăriilor preferate.

În Camera Bebelușului aveți la dispoziție un carusel muzical pentru pătuț de bebeluși cu hipopotami. Acesta face parte din colecția Premium Bombo și este prevăzut cu patru hipopotami și steluțe de culoare roz, bleu și alb, fiind extrem de ușor de instalat la pătuțul bebelușului, dar și de dezinstalat, în cazul în care este necesară curățarea părților componente. Caruselul muzical poate fi folosit în siguranță, datorită faptului că sistemul de prindere este extrem de precis și odată fixat rămâne pe poziție. În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la eventuala desprindere a acestuia în timpul nopții, indiferent de mișcările pe care bebelușul le poate face.  

Cum alegem cel mai potrivit carusel muzical pentru pătuțul bebelușului?

Atunci când alegem un carusel muzical, trebuie să luăm în considerare aspecte precum gradul de stimulare vizuală pe care îl oferă, posibilitatea dezvoltării abilităților motorii, sunetele folosite, tipul de mișcare imprimată jucăriei, beneficiile educaționale, dar și potrivirea din punct de vedere al designului în camera bebelușului.

O jucărie de acest tip va fi cu atât mai atractivă din punct de vedere vizual, cu cât va fi mai colorată. Pentru nou-născuți, este ideal ca aceste jucării să fie colorate în alb-negru, datorită faptului că bebelușii văd doar în imediata apropiere și în alb-negru imediat după naștere. După vârsta de 3 luni, bebelușii încep să vadă culorile, ceea ce înseamnă că putem să folosim jucării sau caruselele muzicale pentru pătuțul bebelușului decorate în albastru, galben, roșu și verde pentru a-l stimula pe cel mic.

 

 Forma jucăriilor din carusel, esențială pentru dezvoltarea abilităților motorii ale bebelușului

Atunci când alegem un carusel interactiv, trebuie să luăm în considerare și forma jucăriilor. Cu cât forma acestora este mai interesantă, cu atât bebelușul va fi mai atras din punct de vedere vizual și va încerca să și le aducă mai aproape, contribuind astfel la dezvoltarea abilităților motorii. Este recomandat să alegem un carusel muzical interactiv care are o melodie suavă, de obicei un cântec de leagăn, care să contribuie la relaxarea celui mic dar și la îmbunătățirea auzului.

Un carusel muzical pentru pătuțul bebelușului poate fi extrem de educativ, deoarece putem să îl învățăm pe cel mic diferite cuvinte atunci când îi descriem jucăriile atât de dragi pe care le urmărește în fiecare zi și seară, la culcare.

Cromatica și designul sunt la fel de importante, atât pentru bebeluși cât și pentru părinți. Cei mai mulți părinți aleg jucării pentru camera bebelusului care să se potrivească cu designul existent al acestei încăperi. Din această cauză, camera bebelușului vă pune la dispoziție o ofertă variată de culori, pentru a se potrivi fiecărei camere. Indiferent că alegem caruselul interactiv muzical cu ursuleți drăgălași în alb și crem, în roz sau bleu sau pe cel cu hipopotami hazlii, vom asigura bebelusului mai mult decât o jucărie, caruselul muzical pentru pătuț fiind în același timp un prieten de nădejde la culcare, un învățător răbdător și dedicat, dar și un neînfricat păzitor al celor mai dulci vise ale bebelușului!