Traditii de botez in noul an 2021

Anul acesta, pandemia ne-a dat toate planurile peste cap. Nasterea copiilor a fost o provocare mai mult ca niciodata, iar noul an se pare a fi la fel de necunoscut in materie de asteptari.

Pentru parintii care au programata nasterea copilului pe parcursul anului ce urmeaza sau chiar in ziua ce marcheaza trecerea de la un an la altul, emotiile sunt mai mari, pentru ca pana la descoperirea necunoscutului a mai ramas doar putin entuziasm care-i desparte pe parinti de puii lor.

seturi botez bebe fetita

Iar pentru cei care inca respecta traditia botezului la o luna de la nastere, emotiile sunt si mai mari cu atatea pregatiri pe care le au de pus la punct intr-o perioada de timp care trece pe repede inainte. Suntem ferm convinsi ca si voi sunteti curiosi cum va decurge botezul in 2021 si care sunt traditiile pe care le veti putea duce la bun sfarsit, asa cum obisnuiam inainte de aceasta situatie mondiala neplacuta care ne-a afectat pe toti. In cele ce urmeaza vom vorbi pas cu pas despre toate aceste lucruri si cu ce noutati vine in materie de botez anul 2021.

 

Care sunt traditiile la botez in 2021

 

set botez bebe baieti

Se pare ca si in 2021 va trebui sa ne realizam evenimentele cu cea mai mare discretie, astfel ca lista de invitati va fi una simbolica, de familie si rude apropiate, si este foarte putin probabil ca si petrecerea de dupa sa fim nevoiti sa o amanam sau sa o tinem acasa, in acelasi cadru restrans, la o masa in familie. Numarul de invitati se preconizeaza ca va atinge cel mult 20 persoane (chiar si mai putin), care vor trebui bineinteles sa respecte masurile aflate in vigoare.

Nu lipseste asadar distanta sociala, dar nici masca de protectie, poate nici manusile si dezinfectantii.

 

Cum se va desfasura un botez in 2021?

 

In ceea ce priveste traditiile in materie de organizare a botezului, parintii sunt in continuare nevoiti sa investeasca in pregatirea mesei, in achizitia unor produse de igiena pentru preot si nasi, care vor fi utilizate anterior botezului la biserica, respectiv la ceremonia de a doua zi, cutiuta si foarfeca pentru mot.

Nasii vor trebui sa achizitioneze trusoul bebelusului, lumanarea cu detalii potrivite in raport cu sexul copilului, hainute de schimb pentru botez si ceremonia de a doua zi, dar si un lantisor din materiale pretioase pentru baietel sau cercei pentru fetite. De pe lista nasilor nu trebuie sa lipseasca uleiul si vinul pentru sfintire, dar si mici gustari, bauturi.

 

In cazul in care situatia locala si/sau globala se va modifica ingrijorator, exista posibilitatea sa fiti nevoiti sa amanati petrecerea de dupa.

 

Tinuta la botezul copilului in 2021

Se pastreaza aceleasi traditii cu privire la scaldarea copilului, dar si cu privire la baita de a doua zi. In continuare, parintii trebuie sa puna la dispozitie cadita cu toate accesoriile necesare ritualului, iar nasii vor trebui sa asigure un nou rand de articole vestimentare si accesorii si sa stinga lumanarea de botez de tocul usii sau sa arunce apa intr-o zona cat mai curata, precum radacina unor plante.

 

In continuare, se recomanda achizitia necesarului pentru un botez din mediul online, limitand cand mai mult protectia noastra proprie si cu precadere, cea a bebelusului. In acest sens, la Anne Bebe si Camera Bebelusului va punem la dispozitie toate lucrurile de care au nevoie atat parintii, cat si viitorii nasi, disponibile atat in showroom, cat si in magazinul nostru online unde pot fi comandate printr-un singur click direct la usa casei tale.

Depunem toate eforturile necesare astfel incat sa contribuim ca si pana acum, cu articole unice, de calitate, la cel mai important eveniment din viata bebelusului vostru, livrand toate produsele selectate in conditii de maxima siguranta.