Cand vine vorba de bebelusi si produsele destinate acestora, piata este plina de oferte extrem de variate, iar atunci cand te pregatesti sa fii mamica peste putin timp, toate aceste optiuni nenumarate pot deveni coplesitoare.

 

Diferente dintre babynesturi si protectii lateraleBabyNest Francisc AnneBebe Baietel Bumbac Bleu Pudra Organic

Te gandesti unde va dormi bebe si nu stii ce sa alegi pentru a fi potrivit pentru voi, ca familie? Mai jos, iti explic ce presupune un babynest si diferenta intre el si protectiile laterale. Tu trebuie doar sa alegi ceea ce consideri ca ti se potriveste tie si copilului tau, in functie de stilul vostru de viata.

 


Ce este un babynest?

Denumirea cuvantului este preluata ca atare, din limba engleza, si se traduce drept un cuib pentru bebelus, ceea ce poate fi considerata chiar ea o definitie a acestui termen. Pentru ca arata exact ca un cuib, pentru un pui de om. Babynest-ul este format dintr-o saltea moale si confortabila, cu margini inalte, ce delimiteaza zona de somn a micutului.

BabyNest Leonard Bebe Perna Catel- Reductor Patut Bleu Personalizat

De multe ori, acest cuib are si niste manere laterale, ce usureaza deplasare bebelusului prin casa, fara a-i deranja somnul, ceea ce poate fi considerat un mare avantaj.

De exemplu, daca ai putina treaba in sufragerie si vrei ca bebe sa fie aproape de tine, dar el deja a adormit in dormitor, il poti muta lejer cu tot cu babynest, fara a fi nevoie sa il trezesti.

BabyNest Diana Bebelusi Alb & Roz Reductor Patut Personalizat


Care este rolul protectiilor laterale?

Aparatorile de pat sunt folosite in special pentru patuturile de lemn, protejand bebelusul de lateralele dure. Acestea sunt extrem de utile cand bebelusul incepe sa se rostogoleasca si protejeaza copilasul sa nu isi prinda manutele si piciorusele intre gratiile patului. Trebuie sa ai grija cand montezi protectiile laterale, sa te asiguri ca le prinzi foarte bine, pentru a evita accidentele.

 

Iti recomandam protectiile 360 create in atelierul Annebebe, in Romania, care ofera protectie totala patutului. Sunt formate din 4 bucati, din care doua laterale si doua capete, cu fermoar in partea inferioara, pentru a putea fi usor detasate, curatate si spalate. Putem realiza la comanda protectii laterale 360 personalizate cu numele bebelusului, precum si diferite dimensiuni in functie de marimea patutului. 

Set Protectie Patut 4 Piese Bumbac Colectia Dolce Miele Azzurra

Diferenta dintre cele doua

Chiar daca ambele au acelasi scop, si anume, somnul in siguranta al copilului, babynestul si protectia laterala sunt diferite. In ultimii ani, co-sleepingul (dormitul impreuna cu copilasul) a devenit din ce in ce mai apreciat de parinti, iar babynestul implineste foarte bine aceasta dorinta, deoarece ofera siguranta mamei si copilului in timpul noptii.

Bebelusul are propriului spatiu de somn, iar tu nu vei fi stresata ca il vei lovi pe bebe in timp ce dormi. Poti chiar sa il alaptezi pe micut in babynest, lateralele lui fiind moi si te poti lasa linistita pe marginea acestuia, fara sa va mai schimbati pozitia.

protectii laterale

O alta diferenta majora este mobilitatea. Protectiile laterale, odata prinse de patut, este bine sa fie lasate acolo unde sunt, pe cand babynestul poate fi plimbat prin casa, atunci cand ai treaba si micutul sta langa tine.

Un alt aspect important in ce priveste mobilitatea, atunci cand mergi in vizite sau calatorii, babynestul ofera bebelusului familiaritatea si rutina somnului oriunde v-ati afla. Micutul nu va simti nicio diferenta, somul lui nefiind afectat.


Trebuie sa tii cont de stilul tau de viata, de nevoile tale, ale copilului si a familiei voastre pentru a alege exact ceea ce vi se potriveste. Desi diferite, si babynestul si protectia laterala ofera siguranta bebelusului tau, in timpul somnului.