Cand ar trebui sa cumperi patutul pentru bebe in timpul sarcinii?

Sarcina poate fi o perioada foarte confuza, mai ales pentru viitoarele mamici care experimenteaza acest lucru pentru prima data. S-ar putea sa fii luata pe sus de tot felul de sfaturi, iar unele dintre ele sa ti se pare ca sunt in contradictoriu. Poate fi destul de dificil sa-ti pastrezi pacea mintii intre toate recomandarile medicului, reorganizarea vietii pentru asteptarea unui bebelus in viata ta si mintea care ti se inunda de tot felul de ganduri.

Pentru inceput, trebuie sa amenajezi un nou spatiu pentru bebelusul care va intra in viata ta. Dar, achizitionarea unui patut poate parea o reala provocare pentru multi parinti. In realitate, viitorii parinti aleg sa cumpere patutul pentru viitorul bebelus in diferite momente ale sarcinii.

In acest articol, iti vom raspunde la aceasta intrebare: cand ar trebui sa cumperi patutul in timpul sarcinii? Iti vom oferi si cateva indicii utile care te poti ajuta.

 

patut bebe

Cand trebuie sa cumpar patutul pentru bebe?

In timp ce unii parinti se grabesc sa cumpere patutul din momentul in care afla ca vor avea un copil, altii au tendinta sa tot amane acest moment pana aproape de data nasterii micutului. Sunt parinti care tind sa sara peste necesitatea de a cumpara un patut pentru bebe, dar nu iti recomandam acest lucru. Este destul de ciudat ca bebe sa ajunga acasa si sa-ti dai seama ca patutul lui nu-l asteapta. Solutia ca el sa imparta patul cu tine si partenerul tau nu este deloc una viabila. De asemenea, nu-ti recomandam nici solutii improvizate, cum ar fi cosuletele tip landou sau babynest-urile. Bebe are nevoie de un patut al lui, un loc in care sa se odihneasca foarte bine si confortabil, un loc curat.

Iti recomandam sa cumperi patutul pentru bebe in al doilea trimestru de sarcina. Acest lucru inseamna ca la 4 - 6 luni de sarcina este cel mai potrivit moment pentru acest lucru. Deja acum ar trebui sa stii daca astepti o fetita sau un baietel. De asemenea, acum ai trecut peste primul trimestru de sarcina care deseori este destul de solicitant, obositor si confuz. Lucrurile s-au mai asezat si poti gasi usor o fereastra in timpul tau pentru a comanda un minunat patut pentru bebe.

 

 

patut bebelus

Mai sunt cam 3 luni pana la nastere, ceea ce inseamna ca ai timp suficient sa aranjezi camera bebelusului. De asemenea, daca te ocupi acum de amenajarea camerei bebelusului si de achizitionarea patutului, nu va fi nevoie sa faci acest lucru in trimestrul III, cand vei obosi foarte usor si vei avea nevoie mai multa liniste.

 

De ce sa cumpar patutul pentru bebe atat de devreme?

Exista mai multe motive pentru acest lucru, in afara de cele enumerate mai sus. Daca vei alege acum patutul va fi usor sa gasesti unul pe placul tau si al partenerului tau. Daca gasesti ceva ce iti place cu adevarat, merita sa-l cumperi imediat. Acum ar trebui sa ai mai mult timp sa verifici ofertele, sa faci comparatii, sa citesti descrierile de produs si sa faci cu adevarat o alegere inteligenta. Cel mai probabil, vei cumpara o singura data patutul pentru bebelusul tau, asa ca asigura-te ca alegerea este cea buna.

Vei descoperi ca exista mai multe tipuri de patuturi din care poti sa alegi. De exemplu, poti alege unul standard sau unul pentru co-sleeping, un patut transformabil, din lemn sau din material textil, cu optiuni suplimentare (cum ar fi lumini), cu roti etc.

 

patuturi bebelusi

La ce intrebari sa raspunzi cand vrei sa comanzi un patut pentru bebe?

Raspunde la aceste intrebari ca sa poti alege mai usor patutul ideal pentru bebelusul tau.

- In cat timp ajunge mobila pentru camera bebelusului?

Daca esti in luna a 6-a si trebuie sa astepti 3 luni sa primesti mobila pentru bebe, atunci s-ar putea ca acest lucru sa nu fie tocmai bun pentru tine.

- O sa pot sa ma ocup de amenajarea camerei bebelusului sau voi avea nevoie de ajutor?

 

patut frumos bebelusi

Ideea e ca daca astepti pana in ultimele luni de sarcina, va fi dificil (chiar imposibil) pentru tine sa aranjezi cum se cuvine camera bebelusului. Cel mai probabil, vei avea nevoie de ajutor in acest caz. De aceea, are sens sa comanzi mai devreme patutul pentru bebelus.

 

- Daca bebelusul se decide sa vina un pic mai devreme, voi avea pregatita camera lui cu patutul dorit?

Din nou, acesta este unul din motivele pentru care al doilea trimestru de sarcina este cel mai potrivit pentru a cumpara patutul bebelusului. Majoritatea copiilor prematuri se nasc intre 6 si 9 luni.

 

comanda patut bebe

- Am asteptat suficient pentru a ma asigura ca sarcina este viabila?

Nu trebuie sa-ti fie teama sa abordezi aceasta intrebare. Ideea e ca daca te grabesti sa cumperi patutul bebelusului in primul trimestru de sarcina, iar sarcina nu este certa (cele mai multe probleme cu sarcinile apar in primul trimestru), acest lucru o sa te dea peste cap complet. Daca ai trecut de primul trimestru si medicul ti-a confirmat ca totul este in regula, inseamna ca poti comanda linistita patutul bebelusului, in trimestrul 2.

 

In cele din urma, asteptarea are sens!

Chiar daca esti in primul trimestru de sarcina, te invitam sa te informezi de pe acum despre patuturile pentru bebelusi din oferta noastra. Rasfoieste si vezi ce-ti place. Daca esti in trimestrul 2 sau 3 de sarcina, te asteptam cu drag sa cumperi de la noi cel mai frumos patutu pentru bebelus.