Idei pentru cel mai frumos botez tematic

Evenimentele tematice sunt din ce in ce mai populare. Si nu e de mirare! Dar ce sunt atat de iubite aceste botezuri tematice? La fel ca si in cadrul petrecerilor de acest tip sau a nuntilor, aceste botezuri tematice au la baza stabilirea unei teme adecvate unor hobby-uri sau unor preferinte personale ale persoanelor ce vor fi in centrul atentiei.

 

In cazul nostru, botezurile tematice fac referire la organizarea unui astfel de eveniment in raport cu o anumita tema ce-i vizeaza pe cei mici, cu si despre acestia. Aceste botezuri sunt o adevarat incantare si, cu siguranta sunt o idee foarte buna de pus in practica, ce-ti poate oferi si tie, din postura de organizator, numeroase beneficii.

 

De ce sa organizezi un botez tematic?

Organizarea unui botez poate fi o adevarata provocare, dar nu si cand iti alegi o tema pe care s-o respecti intru totul. In asociere cu tema stabilita poti alege decoratiunile, tinuta bebelusului si dress code-ul invitatilor sau a persoanelor aflate in prim plan (nasi si parinti), modul de pregatire al preparatelor culinare de la petrecere etc. Toate alese intr-un mod unitar vor da o nota aparte de unicitate, de curat si frumos. Chiar si daca ai foarte putin timp la dispozitie poti organiza cu succes un botez tematic caci, nu e nimic mai simplu decat sa asociezi impreuna o serie de articole si accesorii care sa se potriveasca perfect impreuna.

 

Iar daca si tu iti doresti sa organizezi in liniste botezul micutului tau astfel incat totul sa decurga cat se poate de simplu, dar rezultatul sa fie unul fascinant si memorabil, iti venim in ajutor cu cateva idei de botez tematic pentru baietei.

 

Idei de botez tematic baietei

Ai visat dintotdeauna ca baietelul tau va deveni pilot, marinar, un adevarat print sau il consideri doar micul tau ingeras ce a venit pe aceasta lume ca sa vegheze asupra ta? Ei bine, toate acestea pot fi idei tematice pentru botezul copilului.

 

Botezurile pentru baietei pun in prim plan o tematica animata desprinsa din firea si pasiunile lor din toate timpurile, organizarea acestuia fiind realizata cu accesorii in contrast cu tema aleasa. Iti prezentam mai jos cateva idei tematice si idei de organizare in stilul lor caracteristic.

 

1. Botez tematic ingeras

Ingerasii sunt considerati protectorii spirituali ai bebelusilor si chiar si ai nostri. Inca de mici ni se aminteste ca avem cu totii un ingeras care vegheaza asupra noastra si ne calauzeste pasii pe calea cea buna in viata si care ne ajuta sa discernem binele de rau.

 botez tematic ingeras

Iar chipul gingas al bebelusilor poate fi cu usurinta asociat cu cel al ingerasilor, motiv pentru care aceasta este o idee tematica extrem de populara si potrivita pentru un astfel de eveniment.

 

Astfel, la botezul cu tematica de ingeras, accentul cade pe decoratiuni simpatice in nuante linistitoare si emblematice cu chipul ingerasilor. Te poti folosi de baloane si decoratiuni albe, pe care sa le asortezi cu un trusou si invitatii pe masura.

trusou botez complet ingeras camerabebelusului

Trusoul de botez poate fi din materiale delicate precum bumbacul, pe care sa-l personalizezi cu numele celui mic si broderia unui ingeras. Totodata, pentru a evita sa optezi pentru o simpla culoare si pentru a da un plus de efect decorului, numele acestuia precum si ingerasii ii poti realiza de diferite culori, precum albastru, iar completarea cromatica pe invitatii, baloane, la tort sau la tinuta invitatilor sa detina acel plus de culoare prezent pe restul decoratiunilor. Vei oferi un strop de unicitate apeland de exemplu, la marturii decorate cu ingeras, care vor fi o amintire minunata cu referire la botezul micutului tau.

 

2. Botez tematic micul print

Dincolo de sufletul lor pur si inocent, baieteii vor fi considerati adevarati printisori pentru parintii lor. Asa ca de ce n-ai apela si la un botez cu aceasta tematica?

 trusou complet baieti micul print annebebe

Poti organiza acest botez pornind de la tinuta bebelusului, un costumas de print inspirat din trecut si realizat din materiale de cea mai buna calitate.

 trusou complet tematica print sticluta mir

Totodata, poti alege trusoul in tandem cu acesta, avand specificatia ca accesoriile cuprinse in acesta sunt destinate festivitatii de increstinare a bebelusului.

 

Si invitatiile, respectiv decoratiunile de interior sau exterior pot fi alese in raport cu aceeasi paleta cromatica a tematicii de botez, apeland la combinatii de culori neutre si culori destinate baieteilor (albastru, verde, burgundy etc.)

 

 lumanare botez micul print

3. Botez tematic ursuleti

Baieteii se vor indragosti de primul lor ursulet! Dar vor fi incantati mai-nainte de toate sa participe la cel mai important eveniment din viata lor decorat pe aceasta tema.

Poti orna sala cu o serie de ursuleti brodati sau imprimati care se vor regasi pe costumasul sau trusoul bebelusului.

 trusou botez baietei

trusou botez ursulet baieti cu fundita

trusou botez ursulet baieti sticluta prosopel

trusou botez ursulet baieti albastru cu alb

trusou botez ursulet baieti deosebit

Si aceasta idee tematica de botez poate da frau liber la creativitate! De exemplu, lumanarea de botez poate fi decorata cu ursuleti in miniatura, asemeni veselei si invitatilor. Iar parintii si nasii pot fi in tendinte si in raport cu tematica evenimentului, optand pentru ideea unica de a purta o cravata sau o serie de accesorii/piese vestimentare cu ursuleti.

 

 

4.  Botez tematic marina

Tematica botezului tau poate fi redata si de o serie de pasiuni. Sigur tatal copilului va fi mandru ca, pe viitor, cel mic sa se indragosteasca de meseria pe care acesta o practica si s-o transmita familiei din care face parte, drept o traditie de familie.

 botez tematica marina cutiuta

botez tematica marina sticluta ulei

botez tematica marina cu scoici

Asadar, botezul cu tematica marina este la fel de potrivit pentru baietei.

Aici accentul cade asupra accesoriilor cu simboluri marine sau decoratiuni de acest tip. Elementele pot fi alese in nuante specifice de alb si albastru, de la decoratiunile prezente pe masa de servit, pana la trusoul ce poate fi personalizat cu numele si data botezului, baloane, invitatii sau tinutele speciale.

De exemplu, poti decora masa festiva cu scoici, vesela cu tematica marina sau decorata cu fundite si ancore samd.

 costum marinar pentru botez baieti

Ca prin urmare, nu e deloc dificil sa organizezi un botez tematic pentru bebelusul tau de sex masculin. Dimpotriva! Un astfel de botez se va transforma intr-un eveniment de top, iar la Anne Bebe si Camera Bebelusului poti gasi numeroase articole si accesorii care sa-ti incante sufletul si care sa-ti transforme organizarea unui botez tematic intr-o adevarata placere.

 

Intr-un alt articol am povestit despre inca o tematica speciala de botez: cu motive populare. Citeste aici