Comoda pentru bebelusi, piesa de mobilier optionala sau obligatorie pentru camera bebelusului?

Momentul alegerii mobilierului pentru camera bebelusului reprezinta un moment important in viata unei tinere familii, mai ales daca vorbim despre primul copil. Inainte de a achizitiona mobilierul pentru camera bebelusului, multi parinti aleg sa se informeze temeinic cu privire la piesele de mobilier obligatorii dar si la cele optionale pentru camera copilului, mai ales daca luam in considerare faptul ca multe astfel de camere au dimensiuni reduse.

 In ceea ce priveste comoda pentru bebelusi, parerile sunt impartite cel putin la o prima vedere. Cand insa ajungem sa studiem problema in detaliu, ne vom da seama cu usurinta importanta pe care aceasta piesa de mobilier o prezinta pentru sanatatea dar si pentru confortul fizic si psihic al parintilor.

De ce este important sa achizitionam o comoda pentru bebelusi?

 Comoda pentru bebelusi prezinta avantajul ca are inaltimea potrivita pentru a proteja starea de sanatate dar si pentru a oferi un grad maxim de confort, atat pentru parinti cat si pentru copii. Comodele pentru bebelusi sunt prevazute cu masute pentru infasat, cu cadite speciale pentru spalarea bebelusului in conditii de maxima siguranta si in plus cu sertare pentru depozitarea si organizarea hainutelor, jucariilor sau accesoriilor frecvent folosite. Materialele folosite pentru confectionarea acestor comode sunt extrem de sigure, rezistente si durabile, fiind finisate cu lacuri naturale pe baza de apa, non-toxice, fara solventi sau coloranti toxici.

 

Avantajele oferite de comodele pentru bebelusi

Comodele pentru bebelusi sunt fabricate in Italia, din materiale de o calitate superioara, beneficiind in plus de un design extrem de atractiv. Comodele sunt prevazute cu sertare spatioase care permit depozitarea hainutelor bebelusului, dar si a jucariilor sau accesoriilor de care avem nevoie. Confectionate din Pal si MDF, comodele pentru bebelusi sunt prevazute cu elemente detasabile, reprezentate de o masa pentru infasat si o cadita ergonomica pentru grupa de varsta cuprinsa intre zero si sase luni, dar si spatii pentru sapun. Avand in vedere faptul ca folosirea caditei este recomandata pentru grupa de varsta de zero - sase luni, producatorii au facut ca aceasta piesa componenta sa poata fi detasata cu usurinta, astfel incat comoda se va transforma intr-o piesa de mobilier clasica, care va putea fi folosita si dupa varsta de 6 luni.

 

Siguranta bebelusului, esentiala pentru producatorii italieni

 Producatorii italieni au acordat o atentie deosebita sigurantei, avand in vedere ca aceasta piesa de mobilier este destinata unei grupe de varsta extrem de fragede. Prin urmare, placile de PAL folosite pentru realizarea comodelor prezinta o emisie scazuta de formaldehida dar sunt acoperite in plus si cu material PVC.

 Pentru un plus de rezistenta dar si siguranta, comodele sunt prevazute cu manere realizate din lemn de fag solid dar si cu roti confectionate din plastic si cauciuc moale, pentru a asigura o deplasare facila si pentru a oferi posibilitatea blocarii la nevoie pe doua din cele patru roti disponibile. Materialele folosite pentru finisarea comodelor pentru bebelusi sunt lacuri naturale pe baza de apa, lipsite de toxicitate, de solventi sau de coloranti toxici, capabile sa ofere rezistenta, siguranta si durabilitate crescuta in timp.

 Designul comodelor pentru bebelusi si copii

 Pentru ca sunt piese de mobilier pentru bebelusi si copii care imbina atat de multe functionalitati, producatorii italieni s-au gandit sa ofere in plus si un design deosebit, plin de eleganta si rafinament. Accesoriile folosite pentru decorarea comodelor pot fi realizate din ceramica pictata manual in forma de animalute sau inimioare, in culori diafane si nuante de crem si alb. Paleta cromatica folosita cuprinde in plus nuante de bej, crem, maro inchis si nuc mat, capabile sa satisfaca cele mai exigente gusturi dar potrivite in acelasi timp diferitelor stiluri de amenajare ale camerei bebelusului.

 

Accesorii suplimentare pentru comodele bebelusilor

 Comoda pentru bebelusi poate fi accesorizata cu o saltea cu intaritura pentru schimbarea bebelusului dar si cu o husa pentru masa de infasat. Salteaua cu intaritura pentru schimbarea bebelusului ofera in plus avantajul de a putea fi fixata extrem de bine intre laturile patutului copilului. Husa pentru masa de infasat poate fi folosita pentru orice tip de saltea de infasat standard. Fata de husele normale, husa pentru masuta de infasat este realizata din materiale extrem de placute la atingere, de o calitate superioara, oferind un maxim de confort si siguranta bebelusului. Aceasta husa ofera in plus posibilitatea de a adauga un strop de personalitate acestei piese de mobilier pentru bebelusi prin imprimeul ales dar si prin paleta cromatica folosita.

 Designul acestor piese de mobilier pentru bebelusi este extrem de variat, putand merge de la un design extrem de simplu, realizat in stil clasic, o piesa de mobilier de culoare alba, pana la designul jucaus, oferit de decoratiunile realizate din ceramica, pictate manual cu vopsea non-toxica pe baza de apa sau cel elegant, impunator, precum cel al comodelor pentru bebe realizate cu piele capitonata si cristale Swarovski .

Decoratiunile sub forma de ursuleti, norisori, vacute sau stelute reprezinta fiecare in parte universul copilariei, cu personaje de basm care il vor insoti pe cel mic in lumea viselor, dar vor contribui in plus la crearea unei atmosfere de confort si siguranta, o atmosfera propice cresterii si dezvoltarii bebelusilor si copiilor.