De ce accesorii ai nevoie pentru hainutele de botez?

 

Ce si-ar putea dori parintii mai mult in prima decada din viata copilului lor, daca nu un botez de poveste?

Este un eveniment emotionant, atat pentru parinti, cat si pentru invitati, dar si o amintire speciala care va dainui vesnic in viata copilului care va privi emotionat capturile magice din aceasta zi. Zambetul adus pe buzele tuturor cuprind intreaga satisfactie de care voi, din postura de organizatori, va veti bucura la intensitatea maxima, acestea fiind o adevarata confirmare ca eforturile nu au fost in van si ca ati avut o organizare excelenta.

Accesoriile pentru un botez de poveste sunt menite sa completeze intregul ritual de poveste si sa-l transforme pe micutul vostru in piesa de rezistenta al acestui eveniment. Asa ca astazi va vom veni in ajutor cu o serie de recomandari de accesorii la care puteti apela pentru a le oferi in dar celui mic intr-o astfel de zi speciala.

 

Tipuri de accesorii pentru hainutele de botez si rolul lor

 

Lista accesoriilor ce pot completa tinuta si infatisarea bebelusului la acest eveniment deosebit este infinita, insa intotdeauna o serie de accesorii de calitate vor iesi cu usurinta in evidenta. Calitatea se poate exprima prin materialele placute cu pielea copilului, dar si prin atentia la detalii, cusaturi, prin cat de potrivite sunt acceste accesorii in raport cu sezonul in care are loc botezul. Si nu in cele din urma, accesoriile trebuie sa fie potrivite pentru nevoile corpului fragil.

 

Caciulite pentru botez

 

Adesea, chiar si in viata de zi cu zi, exista obisnuita de a-i pune micutului sau micutei un fes pe cap. Iar aceasta practica se realizeaza inca din cele mai vechi timpuri, adesea chiar si in ziua magica a botezului. Caciulita are rolul de a proteja micutul de aerul mult prea rece, chiar si de acele mici adieri care pentru acesta ar putea deveni o adevarata problema la capitolul sanatate.

Caciulitele potrivite se pot transforma insa si intr-un accesoriu multifunctional, ideal chiar si la botez. Este extrem de potrivita o caciulita normala din materiale durabile si placute, precum bumbacul, in sezonul cald, fie una tricotata in sezonul rece.

 

Bentite pentru botez

 

Bentitele de altfel sunt un alt accesoriu la care puteti apela pentru micile domnisoare. Acestea nu doar ca vor proteja capul si vor contribui la dezvoltarea optima a urechiusilor daca sunt purtate pe termen lung, dar in acelasi timp ele pot prezenta diferite imprimeuri, broderii sau detalii (de exemplu, floricele din tull) care sa le ofere micutelor acea eleganta absoluta si un contrast perfect cu tinuta de botez.

 

 

 Jachete si paltonase pentru botez

 

In sezonul cald, putem apela si la o jacheta subtire din materiale care nu permit supraincalzirea pielii, aparitia unei transpiratii in exces si deci, iritatiile pielii. O jacheta simpla cu mici detalii elegante (broderie, perlute, dantela etc.) va completa fabulos tinuta micutei.

Totodata, in sezonul rece puteti apela la un paltonas simpatic, din tricot sau blanita, astfel incat se vor imbina cu usurinta confortul si eleganta celei mici chiar si la temperaturi scazute. Puteti imortaliza astfel momentul si la exterior, caci cel mic nu va simti disconfortul termic.

 

Pantofiori pentru botez

 pantofiori pentru botez by annebebe

Asemeni unui adult, ofera-i copilului pantofii potriviti iar el va putea cuceri lumea. Pantofiorii joaca un rol estetic si functional extrem de important, chiar daca bebelusul nu are inca abilitatea de a se tine pe propriile sale picioruse si sa strabata lumea zglobiu.

Totusi, pentru a oferi prestanta tinutei si pentru a-I proteja piciorusele de influentele negative ale factorilor externi, puteti apela la o serie de pantofiori si/sau mocasini eleganti, din piele, catifea, satin etc.

Ideal este sa apelati fie la nuante neutre, fie la pantofiori in contrast cu paleta cromatica a tinutei.

 

Dresuri si ciorapei pentru botez

 

Pentru un plus de confort si pentru a preveni expunerea pielii la temperaturile neadecvate, puteti opta la dresuri grosute in sezonul rece sau la ciorapei subtiri.

Aceste accesorii de botez trebuie de asemenea sa fie de calitate, din bumbac sau bumbac organic, astfel incat pe durata intregului ritual copilasul sa se simta confortabil.

Dresurile si ciorapeii sunt completate elegant de o serie de broderii simpatice si/sau danteluta care pot fi in ton cu tinuta, mai ales daca acestea vor fi la vedere.

 

Bolerouri pentru botez fetite

 Bolerouri pentru Botez by annebebe

In cazul fetitelor si pentru evenimentele de interior (de exemplu, la biserica sau la petrecerea de dupa) puteti alege un bolero la fel de elegant si simpatic care sa puna tinuta copilului in evidenta, respectiv acea rochie de poveste inspirata din taramul adevaratelor printese.

Acestea nu doar ca sunt confortabile, dar ofera de asemenea un plus de eleganta.

 

Accesorii la baza gatului

 

Costumasul baieteilor poate fi completat si cu un papion sau o cravata, asa cum fetitele se bucura de acele bentite cochete de la nivelul capului. Accesoriile de la baza gatului le ofera micilor domni un aer impunator ce completeaza perfect costumul si/sau camasa acestora.

De altfel, aceste accesorii ajuta la transformarea celor mici in adevarati gentlemani in miniatura astfel ca rolul lor este unul pur estetic. Pentru un impact major, se recomanda ca papionul sa fie in contrast cu tinuta aleasa sau cu celelalte accesorii. De exemplu, la un costumas bleomarin si o camasa alba puteti opta pentru un papion si o palariuta rosie.

 

La Anne Bebe si Camera Bebelusului vei gasi intotdeauna o gama vasta de accesorii pentru hainutele de botez, accesorii cu totul si cu totul speciale concepute cu dragoste si atentie, care vor contribui la confortul bebelusului, dar si la aranjarea acestuia prin intermediul unei tinute cu prestanta. Accesoriile de calitate ofera un aer modern si elegant, transformandu-ne copiii in printi si printese care ne vor surprinde la realizarea unor amintiri foto-video de neuitat.