Accesorii esentiale pentru patutul bebelusului

 Cat timp doarme bebelusul?

Bebelusii obisnuiesc sa doarma in medie intre opt si noua ore in timpul zilei, si circa opt - noua ore pe noapte, in functie de varsta. Pentru ca nou-nascutii obisnuiesc sa doarma in cea mai mare parte a timpului, amenajarea camerei bebelusului, alegerea unui patut si a accesoriilor esentiale capata o importanta majora atunci cand ne referim la odihna celui mic, la calitatea somnului dar mai ales la gradul de dezvoltare care poate fi asigurat printr-un somn odihnitor. Patutul bebelusului este locul in care acesta isi va petrece o mare parte din timp, mai ales in primele luni de viata, fiind atat loc de odihna cat si loc de joaca, un mic univers in sine.

 cat doarme un bebe de 3 luni  bebe doarme foarte putin ziua  bebe mananca putin lapte si doarme mult  program somn bebe 4 luni  somn agitat bebe 4 luni  somnul bebelusului la 5 luni  cat doarme un bebe de 2 luni  somnul la copii

Care sunt accesoriile esentiale de care avem nevoie?

Fiecare aspect legat de dezvoltarea ulterioara a copilului capata o importanta primordiala pentru viitorii sau proaspetii parinti. Atunci cand alegem piesele de mobilier pentru bebelusi care sa decoreze camera bebelusului, este bine sa luam in considerare in primul rand aspectele legate de calitate si functionalitate, fara a ignora insa aspectul estetic. Este important sa alegem materiale naturale din care sa fie confectionate atat piesele de mobilier pentru bebelusi cat si accesoriile acestora. Atunci cand vorbim despre patutul bebelusului, este important sa ne acordam timp suficient pentru a studia oferta disponibila si pentru a face cele mai bune alegeri. In cazul in care ati ales deja patutul, este momentul sa va orientati catre accesoriile esentiale de care veti avea nevoie.

 

Ce sunt pernele suport pentru somn si ce avantaje prezinta?

In primul rand, pentru a asigura un grad optim de protectie, este indicat sa alegeti

perne care sa indeplineasca rolul de suport pentru somn. In cazul in care alegeti o perna bebe suport 2 in 1 Cosy Dream, veti asigura bebelusului un grad optim de protectie la nivelul capului, astfel incat presiunea va fi distribuita pe intreaga suprafata a craniului. Acest lucru este deosebit de important, pentru ca se evita in acest fel aparitia sindromului plagioencefaliei sau a sindromului capului turtit. Aceasta problema apare frecvent, fiind cauzata de faptul ca bebelusul obisnuieste sa doarma pe aceeasi parte. Indiferent ca alegeti sa folositi pentru somn suportul doi in unu Cosy Dream in patutul pliant sau de lemn, acesta este ideal pentru ca se adapteaza perfect conformatiei bebelusului in fiecare etapa de crestere, asigura un somn linistit si in acelasi timp o pozitie perfecta a zonei lombare in timpul somnului. In cazul in care bebelusul dumneavoastra sufera de colici, este recomandat ca picioarele acestuia sa fie pozitionate mai sus decat restul corpului. Perna de suport reprezinta in plus o idee minunata de cadou, care poate fi oferita sub forma de cadou de botez sau cu alta ocazie speciala.

 Un alt avantaj al pernelor de suport este reprezentat de faptul ca materialele folosite pentru realizarea acestor accesorii sunt delicate, interiorul fiind realizat din spuma cu memorie cu densitate mare, ceea ce asigura rezistenta la deformare, indiferent de presiunea exercitata. Suportul bebe doi in unu este confectionat din bumbac, poliester si spuma cu memorie si este un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din dormitorul bebelusului.

 

Ce tip de paturici sa alegem pentru patutul bebelusului?

Pentru ca fiecare patut are nevoie de o paturica asortata, este indicat sa alegeti paturi care sunt confectionate din bumbac 100%. Acest lucru permite o ventilatie corespunzatoare dar si o izolare termica pe masura. Indiferent de culoarea aleasa, paturicile Nanan sunt confectionate din bumbac, fabricate cu grija in Italia, in conformitate cu normele europene in domeniu. Fie ca alegeti o paturica pentru bebelusul dumneavoastra sau o faceti cadou, veti oferi un produs de calitate superioara, creat special pentru bebelusi, capabil sa infrumuseteze patutul bebelusului dar si sa starneasca amintiri minunate, peste ani de zile.

 

Ce rol are caruselul?

Pentru a asigura un somn linistit dar si pentru a calma bebelusul, puteti sa instalati un carusel pentru patut. Caruselul, prin design si colorit, reuseste sa aduca un plus de personalitate camerei bebelusului, stimulandu-i in acelasi timp primele perceptii. Caruselul se poate monta cu usurinta pe marginea patului, fiind prevazut cu o cheita. Ursuletii Nanan din plus vor reprezenta companionii ideali ai micutului, insotindu-l pe acesta in lumea viselor si asteptandu-l atunci cand se trezeste.

 

In cazul in care va doriti un astfel de carusel, pe care sa il folositi si atunci cand copilul va creste, este indicat sa alegeti caruselul muzical pentru patut Vise Placute. Avantajul pe care il ofera acest tip de carusel este acela ca el va creste impreuna cu micutul dumneavoastra, putand fi transformat intr-o cutie muzicala portabila cu forma haioasa de casetofon. Alegand acest carusel va veti bucura de 40 de minute de muzica neintrerupta si boxe high quality cu un design unic. In plus, caruselul Vise Placute este dotat cu lumina de veghe care calmeaza bebelusul.

 Poate fi folosit pentru grupa de varsta 0 - 3 luni, selectand optiunea white sounds ( sunete albe), optiune recomandata de specialistii in domeniu datorita faptului ca aceste sunete sunt asemanatoare cu cele auzite in burtica mamei. In acest fel va veti asigura ca nou-nascutul va fi calm si se va bucura de un somn odihnitor. Dupa varsta de 5 luni, caruselul poate fi transformat intr-o cutie muzicala portabila sub forma de casetofon. Acesta este momentul in care cel mic invata sa interactioneze cu obiectul si chiar sa activeze singur cutia muzicala.

Dupa varsta de 12 luni, micutul dumneavoastra va invata sa isi aleaga singur una dintre cele 18 melodii disponibile. Acest tip de jucarii sunt recomandate pentru grupa de varsta cuprinsa intre 0 si 24 de luni, ca urmare a faptului ca incurajeaza dezvoltarea simturilor, a limbajului, comunicarii dar si a inteligentei emotionale.

 

De ce avem nevoie de balansoare si locuri de joaca?

Pentru momentele in care bebelusul paraseste patutul, este bine sa avem la dispozitie balansoare sau saltelute de joaca. Balansoarul Nanan Tato poate fi utilizat imediat dupa nastere. Aceasta este prevazut cu o pernita suplimentara in zona capului dar si cu posibilitatea de reglare in doua pozitii a sezutului. Balansoarul este prevazut cu un dispozitiv cu vibratii dar si cu o bara de jucarii care sa il mentina ocupat pe cel mic prin intermediul celor trei jucarii vesele de plus, insotitori fideli ai bebelusului. Pentru un plus de siguranta, balansoarul este prevazut cu o centura de prindere in 3 puncte. Pentru a asigura protectie fata de eventualele reactii alergice, producatorii au ales sa confectioneze acest balansoar folosind materiale non-alergice, moi si delicate, usor de spalat si igienizat.

 

 Locurile de joaca pentru copii si bebelusi. Daca va doriti ca cel mic sa se bucure de un spatiu de relaxare si joaca extrem de amuzant, in compania ursuletului Nanan, trebuie sa alegeti un loc de joaca Tato. Ursuletul Nanan care decoreaza salteluta pufoasa are rol atat decorativ cat si de protectie, capul ursuletului fiind conceput special pentru a fi utilizat drept pernuta. Aceste locuri de joaca pot fi folosite de la nastere, fiind in plus usor de igienizat la masina de spalat. Producatorii italieni au conceput astfel un loc de joaca si de relaxare extrem de sigur, cu un design vesel si jucaus, personificandu-l prin intermediul ursuletului Nanan, cel mai bun prieten al bebelusului.