Majoritatea bebelusilor sunt plini de energie si dau din manute si din picioruse cat e ziua de lunga, tocmai de aceea iti vine destul de greu, uneori, sa ii schimbi de hainute sau de scutece. Timpul pe care il petreci cu schimbatul lui bebe ar trebui sa fie unul de conectare.

Si nu e un secret ca in primele luni de viata, vei schimba foarte des scutece. Incepand cu luna a 6-a - a 9-a cand bebe va incepe diversificarea, daca il vei incuraja sa manance singur, atunci vei adauga si schimbarea hainutelor care se vor murdari destul de usor dupa fiecare masa.   

 

Mici trucuri care sa te ajute sa il schimbi mai usor pe micutul tau

1.     Pune muzica

Muzica te ajuta sa te relaxezi si sa savurezi cateva clipe de liniste dupa o zi obositoare de munca, dar de ce nu ar fi la fel si pentru micutul tau? Cu siguranta vei observa ca bebelusul tau va fi mult mai cooperant si relaxat in ceea ce priveste imbracatul sau schimbatul scutecelor, atunci cand ii vei pune muzica pe fundal care sa il tina ocupat cat timp tu iti faci treaba. Merita incercat, nu-i asa? Totusi, ai grija ce fel de muzica alegi. Noi iti recomandam muzica de relaxare, muzica clasica ori cea jucausa pentru copii.

 

2.     Ai grija sa ai tot ce iti trebuie la indemana

Este foarte important sa ai toate lucrurile pe care urmeaza sa le folosesti cat mai aproape de tine, deoarece trebuie sa fii mereu atenta si la cel mic si sa nu il scapi nicio clipa din ochi. Asa ca, inainte incepi sa il schimbi, asigura-te ca totul este pus la punct si ca operatiunea poate incepe.

De asemenea, atunci cand trebuie sa te intinzi dupa un anumit lucru de care ai nevoie, nu uita sa tii mereu o mana pe micutul tau, deoarece acesta se poate rostogoli si va exista riscul sa cada. Asa ca fii precauta! Paza buna trece primejdia rea!

 saltea de infasat

3.     Intotdeauna cumpara produse de calitate pentru micutul tau

Calitatea produselor pe care le folosesti pentru cel mic conteaza. Pielea bebelusilor este foarte sensibila, si tocmai de aceea el are nevoie de o ingrijire atenta si sarguincioasa. Asadar, mare atentie la ce contin anumite produse de bebelusi, de la creme si pana la lotiuni sau chiar pudra, deoarece toate acestea ii pot provoca celui mic iritatii. De asemnea, achizitioneaza produse din locurile avizate si de la furnizori de incredere.

 

4.     Crema anti iritatii este esentiala

Ca tot vorbeam mai sus despre cat de sensibila este pielea bebelusului tau si de cat de usor poate face acesta iritatii, trebuie sa ai in casa intotdeauna o crema care sa combata aceste neplaceri. Ia una care sa i se potriveasca perfect micutului tau, si asigura-te ca nu contine ingrediente daunatoare care sa ii faca rau pielii!

 

5.     Foloseste o saltea de infasat

Siguranta este mereu pe primul loc, mai ales atunci cand este vorba despre bebelusul tau. Tocmai de aceea iti recomandam sa folosesti o saltea pentru infasare ca sa fii sigur/a ca nu va cadea din locul in care il asezi tu. In acest fel el va fi ferit de pericole, iar tu poti sa raspunzi unei urgente care nu mai poate astepta si care se intampla chiar in acel moment. Totusi, nu uita faptul ca nu trebuie sa il scapi din ochi pe micut nicio clipa.

 

Vezi AICI oferta noastra de comode cu saltea de infasat

 comoda de infasat

6.     Foloseste scutecele potrivite pentru bebelusul tau

La fel ca si la produsele pe care le folosesti pe pielea micutului tau, tot asa trebuie sa ai grija din ce fel de material sunt confectionate scutecele si hainutele pe care acesta le poarta. Daca hainutele sunt sintetice, si nu din bumbac, atunci cu siguranta bebelusul tau va transpira in ele si nu se va simti deloc confortabil. Asa este si cu scutecele pe care alegi pentru micutul tau, mai ales si pentru ca acestea au contact direct cu cea mai sensibila zona a corpului sau.

Pentru scutece si textile bebelusi CLICK AICI

 scutece textile

7.     Temperatura camerei este foarte importanta

Fie ca este prea cald sau prea frig, niciuna dintre aceste situatii nu te va ajuta, mai ales atunci cand trebuie sa il schimbi pe bebelusul tau. Este foarte important ca temperatura pe care o setezi sa fie mereu constanta si micutul tau sa nu resimta schimbarile acestea atunci cand este nevoie sa il imbraci sau sa il schimbi. Lucrul acesta este cu atat mai important in sezonul rece.

scutec muselina

Speram ca ti-au fost de ajutor aceste mici sfaturi de care sa tii cont cand il schimbi pe bebelusul tau. Recomandarea noastra este sa te bucuri de toate aceste momente speciale. Sa te conectezi cu puiul tau, fara sa pierzi totusi din vedere vigilenta si buna pregatire. Pana la urma si in asta sta magia de a fi mama.