Urmeaza sa aduci acasa un nou-nascut? Atunci, hai sa vorbim despre singurele lucruri de care chiar ai nevoie cu adevarat.

De multe ori, viitorii parinti se streseaza in cautarea tuturor lucrurilor de care au nevoie la inceput. Dar, ce este de fapt esential in primele 6 saptamani ale unui nou nascut? Consultati lista noastra de mai jos cu articolele indispensabile pentru a aduce acasa un nou nascut.

 

Lucruri cu adevarat utile cand il aduci pe bebe acasa

lucruri pentru nou nascut

1. Scutece si servetele

Indiferent daca intentionati sa alegeti scutece de unica folosinta sau scutece textile, un lucru e clar: sigur veti avea nevoie de scutece.

 Scutece bebelusi din Muselina bambus

Cateva sfaturi in acest sens:

  • este greu de spus ce dimensiune va avea micutul la nastere. Cu toate acestea, ar trebui sa cumperi un pachet de scutece pentru nou-nascuti (daca nu chiar doua).
  • nu cumpara prea multe scutece inainte de nasterea copilului. Cele mai multe scutece depind uneori de forma si constructia bebelusului.
  • scaunul bebelusului va fi foarte moale si lipicios la inceput, asa incat iti va fi de ajutor sa ai la indemana ulei de cocos. De asemenea, unii bebelusi pot fi sensibili la anumite servetele reci ori cu arome. Deci, alege servetele umede fara parfum pentru piele sensibila.

 mama si bebe scutece nou nascut

 2. Hainute pentru nou nascuti

Atentie: nu exagera. Din mai multe motive, este intelept sa ramai la cateva articole de imbracaminte pentru nou nascuti. Vezi de exemplu seturile noastre de maternitate care contin tot ce ai nevoie pentru un nou nascut. Nu ar trebui sa cumperi mai multe haine pentru ca daca bebelusul va fi mai mare, acesta nu le va putea purta. Unul din cele mai bune articole de imbracaminte pentru nou nascuti este body-ul. Usor de imbracat, foarte versatil, cu maneci sau fara maneci, cu capse si sistem de inchidere petrecut (asa incat sa nu soliciti prea tare capul bebelusului in primele saptamani).

 Set Maternitate Bebelusi Nou Nascuti

3. Paturici

Paturica Bebelusi Bleu Carucior Bumbac

Alege paturici subtiri, moi si placute la atingere atunci cand aduci bebelusul acasa. Acestea pot fi fi folosite pentru orice: infasare, alaptare, pentru scaunul bebelusului, pentru a-l acoperi in carucior etc. Pentru ca paturicile au multe utilizari, sunt o reala necesitate pentru nou nascuti.

 

4. Un patut bebe, locul sau de dormit

patut bebe din lemn

Nou nascutii mananca, dorm si au scaun. Deci, vei avea nevoie de un loc special pentru bebelusul tau pentru ca el sa se poata odihni si dezvolta in mod corespunzator. Fie ca este vorba de un patut mediu, un patut co-sleeping sau unul elegant, bebelusul tau are nevoie de un loc sigur pentru dormit.

 

5. Articole necesare pentru hranire

Fie ca vei alapta, fie ca iti vei hrani copilul cu formula, vei avea nevoie de cateva lucruri esentiale. Cumpara cateva sutiene  de alaptat de buna calitate, tampoane de san de unica folosinta sau lavabile si crema pentru mameloane.

Daca bebelusul se va hrani cu formula, vei avea nevoie de biberoane si lapte praf. De asemenea, s-ar putea sa ai nevoie de o pompa de san buna, pentru a colecta lapte matern pe care sa i-l oferi mai tarziu puiului tau (acest lucru este esential daca tu nu vei fi in preajma intr-un anumit interval de timp).

 

6. Scoica

Aceasta este o alta necesitate (din motive legale si de siguranta) pentru a aduce nou nascutul acasa de la spital. Peste 70% din scaunele auto pentru bebelusi sunt instalate in mod necorespunzator. Prin urmare, asigura-te ca te informezi inainte despre toate bunele practici in montarea scaunului auto pentru bebe.

 

 

7. Un marsupiu sau wrap

marsupio-tato

Sigur, un marsupiu este minunat pentru ca te ajuta sa ramai alaturi de bebelusului tau si sa ai mainile libere pentru a pregati pranzul, pentru a pune la spalat sau pentru a raspunde la un email important. De aceea, iti recomandam sa ai la indemana si un marsupiu, care va fi util inclusiv atunci cand mergi la plimbare in parc.

 

Asta este tot! Nou nascutii nu sunt inca interesati de jucarii sau de ultimele tendinte in moda. Va veni vremea si pentru acestea. Doar ai rabdare. Acum, bebelusul tau are nevoie doar de lucruri de baza: contact vizual, dragoste, confort si rabdare.