4 Sfaturi esentiale ca sa amenajezi o masuta de infasat

Cel mai probabil, schimbarea scutecelor murdare nu va face parte din lista lucrurilor preferate din rolul tau de proaspat parinte. Dar, din moment ce trebuie sa faci acest lucru, asigura-te ca-l faci bine. Amenajeaza corect o masuta de schimbat scutece si de infasat, iar treaba asta o sa ti se mai para mai putin "murdara".

 

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa te pregatesti cum se cuvine pentru aceasta sarcina.

 

1.Alege cu atentie locul unde asezi masa de infasat

Iata primul lucru de pe lista cu sarcini: alege cu atentie locul unde sa asezi comoda de infasat. Cei mai multi parinti aleg sa puna comoda de infasat in camera bebelusului. Intr-adevar aceasta este o locatie centrala unde vei petrece mult timp si este una din cele mai convenabile, avand in vedere ca o sa schimbi scutecele imediat ce bebe se trezeste dimineata si seara, inainte sa-l pui la culcare.

Totusi, daca ai o casa cu etaj, merita sa iei in considerare amenajarea unei masute pentru schimbarea scutecelor si la parter, nu doar la etaj, in camera copilului. Acest lucru o sa te ajute sa scapi de multele drumuri pana in camera bebelusului ca sa schimbi fiecare scutec.

 comoda de infasat

2.Alege cu atentie mobilierul

Iti recomandam sa investesti intr-o comoda de infasat. Aceasta este prevazuta cu sertare in care poti depozita tot felul de lucruri de care ai nevoie chiar atunci cand il schimbi pe bebe. Comoda de infasat este un combo intre un dulapior cu o buna organizare si o masuta potrivita pentru schimbarea bebelusului.

Daca te gadesti la o a doua locatie pentru masuta de infasat, poti alege o salteluta de infasat care poate fi folosita pe orice masa, canapea, pat sau alta suprafata plana.

 comoda de infasat

3.Asigura-te ca ai toate consumabilele la indemana

Din nou, daca optezi pentru o comoda de infasat va fi usor sa respecti aceasta cerinta. Schimbarea scutecelor este o actiune ce necesita putina indemanare si poate deveni usor murdara. De aceea, este esential sa ai la indemana toate lucrurile de care ai putea avea nevoie la fiecare schimbare. Nu aseza bebelusul pe comoda de infasat pana cand nu te-ai asigurat ca ai la indemana toate cele necesare pentru schimbarea scutecelor.

Incepe cu aceste esentiale pentru comoda de infasat:

- scutece pentru bebe: dimensiunea actuala a bebelusului + o marime mai mare

- servetele umede

- cos de gunoi pentru scutele murdare

- husa protectoare

- o jucarie pentru a-i distrage atentia lui bebe daca va fi necesar

- dezinfectant pentru maini

- lotiune

- perie de par si pieptene

- suzete suplimentare

- aspirator nazar si spray salin

- forfecuta pentru unghiile bebelusului

- hainute de schimb

 salteluta de infasat

4.Ramai intotdeauna organizat

Nu e deloc placut sa-ti dai seama la ora 2 noaptea ca nu mai ai scutece de schimb pentru bebe. Serios, chiar trebuie sa te straduiesti sa fii foarte organizata cand vine vorba de masuta de infasat. Asigura-te ca ai un sistem bun de organizare si ca stii unde se afla fiecare lucru. Daca vei ramane organizata, iti va fi mai usor sa finalizezi cu succes fiecare sesiune de schimbare a scutecelor celui mic.

Pentru asta, foloseste cosuri, rafturi,comode - orice care sa te ajute sa tii lucrurile in ordine. Configureaza zona de schimbare scutece cu solutii de depozitare usor de accesat - pentru scutece, servetele, lotiuni, crema etc.

 

Acum ca ai trecut prin aceste sfaturi de organizare a comodei de infasat, te asteptam in magazin sa vezi cate piese de mobilier deosebit avem pentru bebelusi. Hai sa-ti completezi camera bebelusului cu tot ce mai este nevoie.